Wedstrijdverslag Jubbega-Wacker

JUBBEGA = WACKER   2 – 3!!!!

Goeiedag eem!!! Dat was me wel even een begin van de competitie 2014/2015 in het verre Jubbega in Friesland!
Laat me voor de verandering eens bij het einde van de wedstrijd beginnen. Dat was exact in de 90  ste minuut, toen scheidsrechter De Jong (waarop verder iets meer) uit Ter Wispel, de spelers liet inrukken, omdat er op het veld een ware veldslag ontstaan was tussen de Friezen en de Drenthen, waarbij een aantal flinke klappen en schoppen werden uitgedeeld. ! Een blamage voor het voetbal en het was min of meer de enige goede beslissing van scheidsrechter De Jong, om er maar een eind aan te maken.
Ja, deze meneer De Jong heeft de ellende van de laatste minuten van deze wedstrijd eigenlijk over zichzelf afgeroepen.
Irritant fluitend, vaak op (te) grote afstand, werd de stemming er niet beter op. En het begon eigenlijk als een leuke wedstrijd, waarbij onze mannen uit De Wijk de betere ploeg was. Dat resulteerde al in de 4e minuut, toen scheidsrechter De Jong een duidelijk buitenspelgeval van Wacker over het hoofd zag en op eigen waarneming een penalty toekende aan onze jongens. Hij zette daarbij duidelijk de grensrechter van Jubbega in zijn hemd. Remco Stadman wist met de penalty wel raad. 1 – 0 voor Wacker, dat duidelijk steeds beter ging spelen, hoewel de irritaties wederzijds toenamen. Scheidrechter De Jong trachtte nog wel te redden wat er te redden viel, door constant naar zijn borstzak te grijpen en hij gaf nota bene 9(!!!) gele kaarten, 4 voor Jubbega en 5 voor Wacker. Er werd ondertussen ook nog gevoetbald! Wacker buitte voor de rust haar overmacht nog uit door een knappe goal (uit een prachtige pass van Renee van Zutphen) van Edwin Dekker. 2 – 0 voor Wacker met de rust.
“Kat in ’t bakkie”zou je zeggen. Maar daar dachten de Friezen even iets anders over, want uit een van de eerste aanvallen na de rust lag, de bal al achter onze keeper Machiel Morsink. Nou dan weet je het wel! Scheidsrechter De Jong kreeg het steeds moeilijker, bleef strooien met kaarten en de gelijkmaker kon niet uitblijven.Een prachtige goal overigens van Jubbega, dat natuurlijk nu op jacht ging naar de overwinningstreffer en flink met het hele elftal naar voren trok. En dat had die slimme Mark Kramer uitstekend gezien! Hij pikte de bal bij de middenlijn op en na een geweldige solo schoot Mark de 3 – 2 voor Wacker binnen. Nog 6 minuten te spelen gaf het scorebord aan.Pompen of verzuipen????
En dan komt in de 90 ste minuut een hoge bal het strafgebied van Wacker binnenvallen en  plotseling ligt keepr Machiel Morsink op de grond en ontstaat er een afschuwelijke vechtpartij , waarbij spelers zelfs over de afrastering rollen! En, zoals ik hierboven al meldde, toen nam scheidsrechter De Jong een van de beste beslissingen van deze middag. Inrukken en wegwezen!!!
Misschien is het goed, dat sommige deelnemers aan deze “wild-west”voor het slapengaan vanavond, nog eens even in de spiegel kijken!
O ja, Wacker heeft met 3 – 2 gewonnen!