Wedstrijdverslag BEW-Wacker

BEW  –  WACKER   2 – 2.

Tropische omstandigheden, een “betonhard” veld wat in geen dagen besproeid was, belangen voor beide verenigingen, dat waren de ingrediënten voor de laatste competitie wedstrijd BEW (Vledder) tegen Wacker (De Wijk).

Toen de prima fluitende scheidsrechter Berend Mulder het beginsignaal voor deze wedstrijd gaf, lag er voor de  thuisclub BEW de opdracht om punten aan deze wedstrijd over te houden,   zodat men niet rechtstreeks kon degraderen!  En voor Wacker zat er nog een klein kansje in, om bij een overwinning deel te kunnen nemen aan de z.g. promotie-degradatiewedstrijden.

En het begin gaf duidelijk aan dat Wacker niet voor niets een aantal plaatsen op de ranglijst hoger stond dan BEW. De blauwwitten speelden, ondanks het gemis van Rob van Luin, Niels Kloeze en (nog steeds) Koen van Luin, een prima 1e half uur. En vooral toen in de 7e minuut Edwin Dekker (hij zou ook eens niet scoren!!!) uit een prachtige pass van de uitstekende spelende Mart Spijkerman, de 1 – 0 binnentikte, toen de keeper van BEW wat aan het rommelen was.

En wat er dan (en dat is dit seizoen vaker gebeurd!)met de blauwwitten gebeurt, zal wel een raadsel blijven. Maar….het loopt plotseling niet meer en als dan ook Joost van der Weide met een vervelende blessure het veld moet verlaten, wordt het er niet beter op.  BEW ruikt bloed en dat resulteert in de gelijkmaker, als een kopbal van Jurjan Lier op de rug van de spits van BEW belandt die daardoor vrijuit kan scoren. Dat wordt ook de ruststand.

De ruststanden op de andere velden zijn duidelijk van dien aard, dat er nog steeds voor beide ploegen hoop op een goede afloop is.

Maar….. dan moet er (zeker wat Wacker betreft)  wel gewonnen worden. Strijdend onder deze tropische omstandigheden lijkt het Wacker te gelukken. Het is aanvoerder Edwin Dekker (wie anders!!) die de 2 – 1 binnenschiet!! “Kat ’t bakkie” ???? Dat zou je denken, maar BEW  weet er nog een eindspurt uit te halen met als gevolg een gelijkspel van 2 – 2. BEW ontloopt daardoor rechtstreekse degradatie en voor Wacker is het, na toch wel een redelijk seizoen, uithuilen en opnieuw beginnen.

Afscheid werd genomen van Jurjan Lier, die er op 34 jarige leeftijd een punt achter zet. We zullen hem missen deze ijverige en zeer sportieve achterhoede speler, die o zo graag mee naar voren sloop en dan vaak nog zijn doelpuntje meepikte. Ook namens de supporters heel veel dank Jurjan!!!

Ook werd afscheid genomen van Stephan Pouwels die, na een jaar bij Wacker gespeeld te hebben, terugkeert naar v.v. Staphorst.

Jan Tijink.