Wedstrijd verslag Wacker-Oranje Zwart

WACKER  –  ORANJE ZWART  3  –  2

Het werd een wedstrijd op deze koude, winderige donderdagavond, waar er bij beide clubs niet al teveel meer op het spel stond. Oranje Zwart had zich inmiddels veilig gespeeld voor degradatie en voor Wacker was er eigenlijk niets “waarover je druk kon maken”. En daarom moeten onze complimenten toch uitgaan naar beide clubs dat men er, ondanks de kou, toch nog een aantrekkelijk schouwspel van maakte. Natuurlijk was de stevige wind een echte spelbreker en  leek het spel vaak op wat “hotsie knotsie”voetbal. Maar……er werd in elk geval gestreden onder leiding van de goed fluitend scheidsrechter (een hoofdklasse-scheidsrechter)Mentink uit Assen.

De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen scheidsrechter Mentink al naar de middenstip moest wijzen, want de centrumspits van Oranje Zwart wandelde door de Wackerverdediging of men er niet stond!!

Er werd gedacht aan off-side, doch scheidsrechter en grensrechter Arend Klomp, waren duidelijk in hun beslissing: Doelpunt en dus 1 – 0 voor de oranjehemden uit Wanneperveen.Gelukkig was Wacker snel van de schrik bekomen en, ondanks flink verzet van Oranje Zwart, pakte men een licht overwicht. Het duurde nog tot de 55e minuut voordat Joost van der Weide(komt hij weer wat beter in vorm?????)met een mooi schot de 1 – 1 ruststand op het scorebord zette. Na rust werd het overwicht  van Wacker (met de wind mee) nog iets groter en terecht kwamen de blauwwitten, alweer door Joost van der Weide, op een 2 – 1 voorsprong. Als je dan denkt dat je er bent, heb je  toch te weinig rekening gehouden met het jeugdige enthousiasme van de ploeg uit Wanneperveen. Want uit een vrije trap op de rand van het strafgebied scoorde men de 2 – 2!! Overigens heren Wackerspelers: Wat zetten jullie daar een abominabele slechte muur neer!!!!  Gelukkig schraapte Wacker nog een keer alle energie bij elkaar en was het de keihard werkende Stefan Pouwels(gaat hij nou werkelijk terug naar Staphorst?????) die met een prima schot toch nog de zege in De Wijk deed terechtkomen Terecht??Ja, toch wel!