Wedstrijd verslag Steenwijkerwold 1 – Wacker 1

S.V. STEENWIJKERWOLD – WACKER 1 – 0
Na wat onschuldige bekerwedstrijden (met als dieptepunt de 6 – 0 nederlaag tegen PROTOS) en plaatsing voor de volgende ronde, was het afgelopen zondag dan eindelijk , (sinds april van dit voorjaar!!!)zover dat het “” om het echie” zou gaan. Uit naar het altijd lastige S.V. Steenwijkerwold! Met de “oorwassing” van de vorige competitiestart(een smadelijke nederlaag van 6 – 1 bij dezelfde tegenstander) nog helder in gedachten, trokken we naar de roodzwarten in Steenwijkerwold.
Al snel kregen we te zien dat de hiervoor genoemde angst, niet

nodig was. Onze blauwwitten waren voor de rust duidelijk de betere ploeg, alleen……. men v

ergat het belangrijkste bij het voetbalspelletje: Scoren!! Wacker miste nog Jurjan Lier en ook snelle spits Rob van Luin was niet aanwezig wegens werkzaamheden.
Desalniettemin waren we, als supporters, in de rust van mening, dat er deze middag in Steenwijkerwold iets te halen zou zijn. Maar plotseling (vooral na rust) kantelde de wedstrijd. De roodzwarten kwamen met stevig voetbal steeds beter in de wedstrijd en Wacker begon slordiger te spelen. En het werd al snel duidelijk , dat de ploeg die ging scoren, ook zou winnen. En dat werd Steenwijkerwold, toen ze kans zagen om uit een vrije trap op de rand van het strafgebied, via een “klutsbal” , de 1 – 0 te scoren. Verdiend??? Misschien wel, want hierboven schreef ik het al: Scoren is het belangrijkst van het voetbalspel.
Maar……….er is geen man over boord, zondag in de thuiswedstrijd tegen VENO uit Vollenhove, krijgen de mannen van ons een herkansing.

Reageren is niet mogelijk