WE ZIJN WEER LOS!!!

Voor de rasechte supporter van het amateurvoetbal was het afgelopen zondag weer een heerlijke dag!! Het voetbalseizoen 2019/2020 ging weer van start. Het begon dan wel met een bekerprogramma(dat overigens 3 zondagen in beslag neemt!)doch we konden bij ( overigens prachtig voetbalweer) weer meegenieten langs de lijn. Voor ons, als Wackersupporters, was dat op het knusse veld van VIOS in Oosterhesselen. Want deze, al behoorlijk oude club, was de eerste tegenstander  in genoemde bekercompetitie(met SVV uit Schoonebeek en v.v. IJhorst).

In de eerste helft was duidelijk te zien dat beide clubs (ook VIOS is een 4e klasser)nog niet de juiste competitievorm te pakken hebben. Wacker nam wel de leiding door (hij zou ook eens niet scoren!!) een prima doelpunt van aanvoerder Edwin Dekker, doch doordat keeper Daan Dekker(die overigens een goede wedstrijd speelde) bij een bal langs trapte(“Was het een polletje, Daan”????)gingen we met 1 – 1 theedrinken.

Na de rust een duidelijk beter voetballend Wacker dat de wedstrijd naar zich toe trok. En het was opnieuw Edwin Dekker die, met een prima kopbal, onze blauwwitten aan de leiding en aan de overwinning hielp.

Conclusie: Ondanks het feit dat Wacker een flinke portie routine(Derk Jan Teunis, René van Zutphen , Winfried Tromop) is kwijtgeraakt en deze zondag ook nog speelde zonder de vaste waarden Rob van Luin, Joost van der Weide en Maurice Bouderij, zijn er met de jeugdige aanvullingen duidelijke potenties voor de komende competitie!

Zondag komt S.V.V. uit Oud-Schoonebeek op bezoek voor de bekerwedstrijd.