Wackerladies spelen thuis!

Sjongejonge. Dat hebben ze geweten in De Wijk! Files op de A28, verkeersregelaars rond de Wiltenweg, cameraploegen, scouts en vooral heel veel publiek op het Gemeentelijke Sportpark, vorige week vrijdag. Kon ook niet anders natuurlijk: Wacker’s nu al legendarische vrouwenploeg speelde drie wedstrijden thuis!

Het tweede team van Protos was het eerste slachtoffer. Toegegeven, Protos was helemaal niet zo slecht. Maar de combinaties van onze dames, het samenspel, de diepgang en de meedogenloze verdediging bracht Protos tot wanhoop. Na een enigszins ongelukkige 1-0 achter was een wervelende actie met een doelpunt van de supersnelle Christina voldoende voor de 1-1. Het moet gezegd: Protos had een goede keepster, waardoor 1-1 de eindstand bleef en er voor Wacker weer een punt op de ranglijst werd bijgeschreven. De tweede wedstrijd tegen het eerste team van Protos verliep een beetje anders. Protos had haar keeper – zo constateerde ons intelligente publiek – meegenomen uit het vorige team en wat snelle dames voorin geplaatst, waardoor er een duidelijke en ook terechte 3-0 eindstand op het bord kwam. Maar in wedstrijd drie tegen hoogvlieger Tiendeveen lieten onze dames weer zien uit welk hout ze gesneden zijn: bikkels! Het liep Tiendeveen dun door de broek en met het angstzweet op het voorhoofd moest de nummer drie in de competitie een 0-0 toestaan aan Wacker, waarbij kan worden aangetekend – zonder partijdig te zijn..! – dat een overwinning voor Wacker er duidelijk in had gezeten!

Al met al een uiterst succesvolle avond, waarbij de Wacker-dames aan klantenbinding hebben gedaan! Dit smaakt naar meer! En dat “meer” is al heel snel: op maandag 28 oktober a.s. speelt Wacker VR1 een oefenpot tegen de sterke dames van Avereest, waarna de volgende serie wedstrijden op vrijdag 8 november in Pesse staat gepland.

De dames willen een speciaal woord van dank spreken aan de scheidsrechters Harry, Stefan en Jurgen. Hierbij een fotootje van de eerste twee.

Blijf onze dames volgen, heren (en andere dames!). Ze zijn beslist de moeite waard!