Wacker Vrouwen 1

Na maandenlange, intensieve voorbereiding mochten de dames van Wacker op vrijdagavond 13 september j.l. voor het echie de wei in. Plaats van handeling was Steenwijksmoer, op de velden van Protos. En dat hebben de tegenstanders geweten!

De energie en de uitstraling van de Wijker dames was Protos al bijna teveel. Met gastspeelster Ingrid en een uitblinkende keepster Renate liep het Protos dun door de broek en zij waren dan ook erg blij dat Wacker het bij een 0-0 liet! Het eerste punt was binnen en de toon was gezet!

Het was natuurlijk een kwestie van tijd dat Wacker VR1 ook het eerste doelpunt zou maken. De eer viel in de tweede wedstrijd aan Bodien tegen de vrouwen van Hoogeveen! Jammer dat Hoogeveen het unieke moment niet hebben kunnen waarderen en zelf ook 4 keer scoorden. Derhalve verloren onze dames met 1-4. Wedstrijd drie en vier werden ook verloren, resp. tegen Pesse en opnieuw Hoogeveen. Beide wedstrijden eindigden 0-1.

Conclusie van de avond kon natuurlijk niet anders zijn dat onze meiden een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. Was het niet vanwege hun oogverblindende schoonheid dan wel de oogstrelende acties en bewegingen op het veld, dan was het wel het ultieme plezier en sportiviteit waarmee de Wacker-vrouwen aan de anderen heeft laten zien dat er rekening gehouden moet worden met de vrouwelijke delegatie uit De Wijk!

Zoals verwacht kwam – na de douche – het sterkste moment van de dames na afloop van de wedstrijden. Snel werd besloten om niet in het aan het veld in Steenwijksmoer aangrenzende cafetaria te gaan zitten maar snel af te reizen naar het mannelijke eerste team van Wacker, dat net hun training had afgesloten. De lezer zal begrijpen, dat het heel erg gezellig is geworden in de bijna gerenoveerde Wacker-kantine en het nog lang onrustig is gebleven in De Wijk!

Helaas moeten de dames als ook hun groeiende legioen wachten tot vrijdag 27 september a.s. wanneer zij opnieuw hun kunsten gaan vertonen, op het voetbalveld aan de Haarweg in Nieuw-Balinge. Er wordt nog getwijfeld om een bus te laten rijden; houd deze website in de gaten!