WACKER – V.V.A.K (VRIENDSCHAPPELIJK) 3-1

Wacker zette woensdag j.l. haar voorbereiding op de nieuwe competitie, na die lange, lange rustperiode,  voort met een oefenwedstrijd tegen V.V.A.K.(voetbalvereniging Alteveer/Kerkenveld). De nieuwe trainer van Wacker, Gert Jan Hoekstra, heeft,  met zijn technische staf ,een soort oefenschema gemaakt, dat er ongeveer als volgt uitziet:

Na wat forse trainingen, beginnen we  met twee oefenwedstrijden tegen niet al te sterke tegenstanders (afgelopen zondag tegen Bakkeveen, 4 – 0  voor Wacker , vanavond tegen V.V.A.K., 3 – 1 voor Wacker, volgende week woensdag tegen een iets hoger spelende club, n.l. Ruinen). Dan de zondag daarop volgt de eerste wedstrijd  voor de bekercompetitie n.l. thuis tegen v.v. Havelte, gevolgd door twee uitwedstrijden voor diezelfde bekercompetitie tegen Giethoorn en Dwingeloo. En dan pas zijn we toe aan de eerste competitiewedstrijd en wel uit naar……………Ruinerwold.

Woensdag j.l werd er onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Harm Jan Drost, dus gespeeld tegen V.V.A.K. Wacker miste een aantal vaste krachten, maar doordat men over een brede selectie beschikt (toch wel zo’n 20 spelers) lost men dat makkelijk op. Hoewel Wacker toonde duidelijk aan, de betere ploeg te zijn. Toch hing een en ander in het begin toch wat als los zand aan elkaar. Wacker kwam op voorsprong  door een prima schot van de ijverige Dennis Westerbeek en aanvoerder Edwin Dekker maakte er voor de rust ook nog 2 – 0 van.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld, waarbij de voorhoede van Wacker, met flink wat snelheid, toch onvoldoende profiteerde van de op een lijn spelende achterhoede van V.V.A.K. Alleen Edwin Dekker zag nog kans er eentje””  in te prikken”. Vlak voor tijd wist V.V.A.K. de toch nog belangrijke eer te redden.

Een nuttige en vooral sportieve wedstrijd!