WACKER  –  UDIROS  5 -1

Op een werkelijk prima grasmat (hulde aan de terreincommissie) . onder mooie weersomstandigheden, begon Wacker aan zijn een na laatste thuiswedstrijd van deze voetbalcompetitie 2018/2019. Een competitie, die beslist spannend was en is tot de laatste wedstrijden over 2 weken. Wacker mocht, wilde men in de pas blijven lopen met enkele koplopers, beslist geen puntverlies oplopen tegen de mannen van UDIROS(“Ons Dorp Is Riek Oan Sport”)uit het Friese Nieuwehorne.Deze vereniging zullen we volgend jaar niet meer terugzien in de zondagcompetitie, want zij gaan naar het zaterdagvoetbal. Desalniettemin probeerden deze Friese mannen hun huid zo duur mogelijk te verkopen! Dat bleek ook wel, want na 4 minuten namen zij brutaalweg de leiding, na een misverstand in de Wackerverdediging. Dat was wel even schrikken in het Wackerkamp, want daar had men absoluut geen rekening mee gehouden.Maar gelukkig hield men “de kop erbij” en onder aanvoering van de wederom voortreffelijk spelende, Winfried Tromop, toog men ten aanval. En het was Rob van Luin (met zijn snelheid een plaag voor de tegenstander) die in de 11e minuut de gelijkmaker scoorde. En nadat Joost van der Weide met een geweldige knal het houtwerk op haar kwaliteit teste (het leek er op dat de bal achter de doellijn belandde, doch de voortreffelijk fluitende 18 jarige (!!) scheidsrechter Bart Zinger uit Westerbork, kon onmogelijk constateren dat dit een doelpunt was) was het de al eerder genoemde Winfried Tromop die met een schitterende vrije trap , in de  13e minuut Wacker naar een voorsprong schoot. En toen Joost van der Weide in de laatste minuut voor de rust met een prachtige kopbal de 3 – 1 liet aanteken, was dat de nekslag voor de dappere Friezen.

In de tweede helft liet broer Nick van der Weide zien, niet onder te willen doen voor broerlief Joost door nummer 4 binnen te schieten. De wedstrijd was natuurlijk al lang gelopen en het was voor de ijverige Ruben Roesscher  heel fijn om met een beste “pegel”, nummer 5 in de touwen te jagen.

De uitslagen op de andere velden waren van dien aard dat Wacker, met nog 2 wedstrijden voor de boeg, a.s. zondag uit naar ULO SPORT in Zwolle en de week daarop (zoals het nu lijkt)  thuis de “kraker” tegen “De Blesse”,nog steeds in de race is voor een kampioenschap!!.

Spannend tot de laatste speeldag!!!!!!!!!!