WACKER – STEENWIJKERWOLD   2 – 2

De  topper Wacker  –  Steenwijkerwold in de 4e klasse afdeling Noord, werd een wedstrijd met een merkwaardig slot!  Iets wat vele voetballers onder ons nog niet vaak meegemaakt zullen hebben. 3 minuten voor het eind van de wedstrijd, bij een stand van 2 – 2, rende scheidsrechter Jan de Rijk uit Steenwijk, die overigens een prima wedstrijd floot, naar de zijlijn terwijl hij met een hand voor zijn “achterste”rende. Hij riep nog, ter hoogte van de twee dug-outs,: “Ik heb een ontzettende hoge nood”, terwijl hij in galop naar de kantine rende. Iemand, waarschijnlijk een bekende van de scheidsrechter, riep nog: “Hij heeft vanmiddag nogal stevig erwtensoep gegeten”, dus was alles duidelijk!!

Het duurde bijna 8 minuten voordat deze klus geklaard was en toen werd de beste man met een hartelijk applaus terug ontvangen om de laatste drie  minuten van deze wedstrijd vol te  maken.

O ja,……..er werd ook nog een wedstrijd gespeeld!

Aanvankelijk hadden de roodzwarten uit Steenwijkerwold het betere van het spel, maar ja……..u weet het: Het maken van doelpunten is dan heel belangrijk. Dat deed Steenwijkerwold  wel in de 21e minuut , doch daarna vergaten ze Wacker de genadeslag toe te dienen. En de blauwwitten dachten: “Als jullie  dan niet scoren, zullen wij het maar doen” .In de laatste minuut voor de rust scoorde Mark Kramer de gelijkmaker. Na de rust wel een beetje hetzelfde beeld van voor de rust, al kwam Wacker wel beter in haar spel en haalde Steenwijkerwold niet meer het niveau van  voor de rust. In de 56ste minuut scoorde Steenwijkerwold de 1 – 2. Het leek de wedstrijd   te beslissen. Wacker stroopte de mouwen nog verder op en die geweldige vechtlust (hulde daarvoor   jongens!!!) leidde tot de gelijkmaker van Derk Jan Teunis. Je zag dat beide ploegen deze stand koesterden.

Ja……en dan komt dat vreemde slot met die hoge nood van scheidsrechter De Rijk. Vermakelijk, zo zie je maar wat je op een regenachtige zondagmiddag op het voetbalveld kunt beleven!!