WACKER – STEENWIJKER BOYS  2 – 0

Met een heerlijk herfstzonnetje in de rug, weinig  toeschouwers aan de kant, ging bovengenoemde wedstrijd van start. Met nog twee wedstrijden te gaan (uit naar VWC in Munnekburen en thuis tegen Donkerbroek)gaan we richting de winterstop. Steenwijkerwold ligt daarbij aan kop, doch ook Wacker en enkele andere clubs, liggen op de loer.

Daarom was het noodzakelijk, dat Wacker de wedstrijd tegen de oude rivaal Steenwijker Boys,. tot een goed einde zou brengen. Nou dat was makkelijker gezegd dan gedaan!! Misschien  dat Wacker technisch dan wel wat beter was dan de geelhemdem uit Steenwijk, doch die gaven met enthousiast spel geweldig partij. Geen beste, wel een spannende wedstrijd. De ruststand brak met een 0 – 0 stand aan, doch beide ploegen hebben wel de gelegenheid gehad om voor de rust te scoren.

Na de rust moest er een speler van Steenwijker Boys aan te pas komen om Wacker op een 1 – 0 voorsprong te zetten. Dit leidde tot nog meer “krachtvoetbal”van Steenwijker zijde. Beide ploegen kregen opnieuw wat (kleine) kansjes, doch het duurde tot de 86e minuut, voordat Wacker, na een prima aanval tussen wisselspeler Coen Snoeyenbos en Coen van Luin, laatstgenoemde de wedstrijd “op slot” schoot en Wacker de 3 punten bezorgde.Een spannende wedstrijd, rustig (dus goed) gefloten door scheidsrechter Free Egberts uit Diever.

Jan Tijink.