WACKER  = STEENWIJK  0 – 3.

Tsjonge, dat was even een deceptie!! Na die denderende overwinning (5 – 0) van vorige week in en tegen Balkbrug, kwam daar plotseling een dik verdiende nederlaag tegen v.v. Steenwijk het Wackerkamp binnen!

Op deze prachtige lentezondag, kwamen de roodwitte mannen uit Steenwijk Wacker even vertellen, dat de overwinning op Wacker in het begin van deze competitie, beslist geen toevalstreffer was geweest. Want ook nu toonde Steenwijk zich vanaf begin (hoewel het niemand verbaasd zou hebben als Wacker in de 1e minuut de leiding had genomen, toen een bal via de keeper en de paal het veld weer invloog) duidelijk de betere ploeg. Hoewel de wedstrijd gelijk opging,  waren de Steenwijkers met hun snelle, jonge buitenspelers, onze blauwwitten regelmatig te “glad” af. Tot de rust kon Wacker de schade nog beperken en kon men met 0 – 0 thee gaan drinken, doch die thee was bij Steenwijk beter gevallen dan bij de “Wiekers”, want het overwicht van de roodwitten werd steeds groter en hun aanvallen steeds gevaarlijker. Hoewel keeper Daan Dekker met een paar knappe reddingen nog probeerde te redden wat er te redden viel, kon een doelpunt niet uitblijven. Dat kwam er dan ook in de 60ste minuut toen keeper Daan een bal van zijn borst liet stuiten en dat was de 1 – 0. En wie gedacht had dat Wacker nu tegengas zou geven,  kwam bedrogen uit, want in de 69ste minuut lag nummer 2 achter Daan. De wedstrijd was daarmee gelopen, hoewel Steenwijk niet te beroerd was om ook nog een derde goal te scoren. Een ontgoocheld Wackerteam achter zich latend. Niettemin……een verdiende nederlaag.

Trainer Theo van ’t Zand heeft een week de tijd om zijn team over deze tegenvaller heen te tillen en ze weer op te laden voor die uiterst belangrijke wedstrijd  om de 1e periodetitel tegen UDIROS in het Friese Nieuwehorne.

En als je het mij vraagt:” Dat lukt hem”!! En met behulp van een flinke schare supporters, moet die broodnodige 1 – 0 overwinning er kunnen komen!

Sterkte mannen!!!