WACKER  =  ORANJE ZWART  1 – 1

De competitie is, met nog 5 à 6 wedstrijden te spelen , in een fase aangekomen waarin “het er op aan komt”, zowel voor de bovenste plaatsen als voor de onderste. En bovendien valt er ook nog wat te verdienen met de 3 periodetitels, waarvan Wacker inmiddels periode 1 binnen heeft en De Blesse de tweede periode.

Afgelopen zondag ontmoetten beide kemphanen OranjeZwart (Wanneperveen) en Wacker elkaar  op het sportpark in De Wijk. Bij het begin van de wedstrijd had Wacker 2 punten meer (34) dan de oranjehemden uit Wanneperveen(32).En dat was aan het eind nog zo, want het werd een gelijkspel van 1 – 1..

Mooi weer, een prima grasmat, veel publiek; allemaal ingrediënten om er een mooie pot voetbal van te maken. Het werd vooral “werkvoetbal”, waarbij beide partijen elkaar weinig toegaven. Oranje Zwart had een uitstekende doelman tussen de palen staan. Hij kon echter niet voorkomen,  dat aanvoerder Edwin Dekker zijn honderdste doelpunt voor zijn club Wacker scoorde. 1 – 0 voor de blauwwitten uit De Wijk.

Na de pauze begon Oranje Zwart meer druk uit te oefenen, al gaf de achterhoede van Wacker, waar de teruggehaalde Jurjan Lier en de bij Wacker teruggekeerde (van v.v. Staphorst) Stefan Pouwels, voorlopig  geen thuis  gaven!! En ook invaller doelman Henri Knipmeier wist zijn doel schoon te houden.

En in de 70 ste minuut leek de wedstrijd gelopen te zijn. Scheidsrechter Omar Al Alawi uit Emmeloord zag  dat een overtreding van de laatste man van Oranje Zwart, zodanig was, dat er een rode kaart moest volgen. Een zware straf!!

Het vreemde was echter, dat Oranje Zwart daarna steeds beter ging voetballen  en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Die kwam er dan ook. Uit een vrije trap scoorde Oranje Zwart de gelijkmaker. En al had Wacker daarna nog enkele prachtige scoringskansen (o.a. Rob van Luin voor een leeg doel!!!)de match eindigde in een gelijkspel van 1 – 1. Een terechte uitslag en ook al door de uitslagen op de andere velden, bereikte Wacker de bovenste plaats (door een beter doelsaldo).

Het worden  nog spannende weken!!!!!

Reacties zijn gesloten.