WACKER  – NIEUWESCHOOT   1 – 2.

Toen we zondagmiddag,met een groepje vaste supporters , na afloop van bovengenoemde wedstrijd, onze toch wel lichte teleurstelling probeerden weg te poetsen, was er iemand die de volgende opmerking plaatste: “Als je aan sport gaat doen, of dat nou een damwedstrijd, een tenniswedstrijd, een bokswedstrijd enz. of…..een voetbalwedstrijd is , er zal altijd een winnaar en….een verliezer zijn”!!!!!!Dat laatste was zondag voor de v.v. Wacker aan de orde. En dat te accepteren  was zondagmiddag voor de gehele blauwwitte familie van Wacker een gegeven. Formidabel, zoals die nederlaag door spelers, technische staf, bestuur en publiek werd aanvaard. Uithuilen en…opnieuw beginnen, klonk het van alle kanten.

Wat was er nou precies aan de hand met deze wedstrijd tegen het Friese Nieuweschoot?  Welaan, beide ploegen zouden bij een overwinning nog aanspraak maken op promotie naar de 3e klasse en dus waren de belangen, onder werkelijk tropische omstandigheden (30 graden C.), bijzonder groot. De verschillen tussen beide ploegen waren niet al te groot, alhoewel Nieuweschoot, met name na de rust, toch een “tikkeltje” beter was.

Onder leiding van de matig fluitende scheidsrechter Hoog, met als neutrale grensrechters de heren Hoorn en Kamman, kreeg Nieuweschoot in de 17e minuut een ,volgens velen een veel te zwaar bestrafte, penalty. Feilloos door de roodwitten benut. In de verzengende hitte voor Wacker een behoorlijke teleurstelling, en het was fijn te constateren dat men  hier snel over heen stapte, beter ging voetballen, zodat onze Rob van Luin,  met zijn snelheid de gehele achterhoede van Nieuweschoot in de luren legde, en de gelijkmaker formidabel in de touwen kon  knallen.

Na de rust toch weer een iets beter spelend Nieuweschoot en Wacker kroop een paar keer door het oog van de naald. En dan, terwijl de verlenging al in de verte gloorde, krijgt Wacker in de 80e minuut, een strafschop. Wie neemt hem, is de grote vraag bij het publiek. Het blijkt dat die eer te beurt valt aan Nick van der Weide.

Heel Nieuweschoot ligt al op de grond, wetende dat dit het einde van hun promotie aspiraties kan zijn.  Doch zie, onze Nick schiet de bal niet al te best in en de keeper van Nieuweschoot wordt de held van de middag. Nieuweschoot klaart helemaal op, Wacker heeft een geweldige mentale dreun te pakken en dan voel je het al aankomen!!

In de allerlaatste minuut schiet Nieuweschoot de winnende treffer, onder uitzinnige vreugde, binnen  .   Verdiend, dat wel!!

En het is, denk ik, goed om aan het eind van dit seizoen, te zeggen dat de selectie en de technische staf, ons een prachtig ,spannend seizoen hebben voorgeschoteld!! Bedankt daarvoor!!!!