WACKER – DWINGELOO  0  –  7 (!!!!)

Wat kan dat voetbal toch soms een raar spelletje zijn. Ga maar na! Je begint, als voorbereiding op het nieuwe seizoen, aan de bekercompetitie. Je wordt ingedeeld bij twee 3e klassers (Dwingeloo en Raptim), en een degelijke 4e klasser n.l. v.v. Havelte. Je start in Coevorden met een knappe overwinning op 3e klasser Raptim (0 – 2), je speelt daarna thuis tegen Havelte (4-2 voor Wacker) en dan komt als laatste tegenstander in deze poule Dwingeloo naar De Wijk. Zij hebben slechts 1 punt uit twee wedstrijden en zijn al kansloos voor de volgende ronde en ………Wacker staat al met een been in die volgende ronde.

En die wedstrijd tegen Dwingeloo had voor onze blauwwitten een dramatisch verloop! Na 3 minuten had Wacker met 2 – 0 voor moeten staan!  Enkele opgelegde kansen werden op een onbegrijpelijke wijze om, zeep gebracht en een strafschop, na 2 minuten, van aanvoerder Edwin Dekker, werd door de uitstekende keeper Erwin Hof van Dwingeloo, schitterend gestopt. En wat er dan gebeurt met de teleurgestelde Wacker-ploeg, zal altijd wel een raadsel blijven. Dwingeloo, geen enkele kans meer hebbend in deze poule, kan vrijuit spelen en loopt voor de rust gemakkelijk uit naar een 3 – 0 ruststand.

Je zou dan denken, dat Wacker orde op zaken gaat stellen na de rust, te meer omdat de stand bij Havelte – Raptim 1 – 1 is en bij die stand zou Wacker zelfs nog doorzijn naar de volgende ronde! Maar het wordt aan Wackerzijde na de pauze nog slechter dan ervoor. Het ene doelpunt van Dwingeloo na het andere rolt in het Wackerdoel  van de hulpeloos keepen, debutant Julian Pols. Het eindigt bij  0 – 7!!!!!!!!

Einde van het bekerverhaal.Geen schande, maar wel iets om deze week over na te denken in aanloop naar de 1e competitie thuiswedstrijd volgende week tegen D.S.C.