Wacker dames de wei weer in.

Afgelopen vrijdagavond was het dan zover, na 10 maanden niet te hebben gespeeld werden onze dames losgelaten op het mooie complex van s.v. Pesse.

De honger was zichtbaar groot want de Wacker dames waren met 13 speelsters sterk vertegenwoordigd. De eerste wedstrijd moest er worden aangetreden tegen de dames van DKB (De Krimse Boys!!!). Bij een aantal dames gierden de zenuw blijkbaar door het lijf want de benen wilden nog niet doen wat het hoofd vertelde. Met name het kanon van DKB maakte hier dankbaar gebruik van en zij bezorgde 1 haar eentje DKB een 4-0 overwinning. Wel moet worden aangemerkt dat de gemiddelde leeftijd van de dames (meisjes) van DKB op helft (20 jaar) lag van die van Wacker.

De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen Noordscheschut, hier liepen meerdere kanonnen rond, maar die beschikten niet over dezelfde vaardigheden als die van DKB. Ook hadden de Wacker dames geleerd van de fouten tegen DKB. Er werd gestreden voor elke meter en de verdediging onder leiding van keepster Renate gaf geen krimp. Er werden volop kansen gecreëerd en het was wachten op een doelpunt van Wacker. Deze viel dan ook zo’n vijf minuten voor tijd. Het was de ijverige Wietske (die ook donders hard kan fietsen……en heel ver!!!) die de bal van afstand achter de verbouwereerde keepster van Noordscheschut schoot. Hierna werd de wedstrijd vakkundig door de dames uitgespeeld en konden de eerste 3 punten worden bijgeschreven, eindtand 1-0.

De 3e wedstrijd werd gespeeld tegen een heel jeugdig Pesse. Het was een gelijk opgaande wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, maar in de dying minutes van de wedstrijd werd een slippertje in de verdediging van Wacker de dames fataal, 1-0 voor Pesse. Wacker probeerde de gelijkmaker nog te forceren maar de tijd was helaas te kort om dit nog voor elkaar te boksen. Helaas een onnodige       1-0 nederlaag.

Na afloop was het nog erg gezellig, eerst in Pesse waar de gastheer de catering verzorgde en later in de kantine van Wacker, de eerste punten zijn in ieder geval binnen en dat moest gevierd worden.

Mocht u de dames binnenkort aan het werk willen zien dan kan dat op vrijdag 2 oktober in Nieuw-Balinge, ook treden ze aan op 6 november op het sportpark in De Wijk.

De razende reporter