Wacker 3 verslag: Een leuke pot voor alle spelers

Het is zondag ochtend, de wekker gaat. Ook bij Jan gaat de wekker.
08:45 uur vertrekken we vanaf het sportpark in de wijk.
Omstandigheden:
10:00 uur klinkt het fluitsignaal
-1 graden
Windstil
Stralend blauwe hemel
Kortom, ideale omstandigheden om een lekker potje te ballen.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter, die een fantastische pot floot bleek al gauw dat de teams aan elkaar gewaagd waren.
Wacker kwam wat stroef uit de startblokken maar had al gauw de draai te pakken.
Dit resulteerde in een goede opbouw van achteruit en hier en daar een kans voor onze voorhoede.
BEW2 dat een stugge maar fair spelende tegenstander was slaagde er in om de openingstreffer op het scorebord te noteren. Een corner komt rond de 5 meterlijn in de spreekwoordelijke kluts en vliegt na een vlammend schot van BEW2 via het been van een verdediger van Wacker binnen.
1-0 31’
Keeper J. Koeling (die onder de lat stond ivm de geblesseerde doelman D. Erkemeij) die een goede pot stond te keepen was hier kansloos.
Mede dankzij de mentale steun van het meegereisde publiek/geblesseerde teamgenoten wist Wacker zich te herpakken. Wacker dat vrijwel niets weggaf achterin mede dankzij het goede optreden van J Lier (het lichaam wil absoluut nog wel).

Helaas verloor Wacker op het middenveld de bal (te) vaak door de ene keer een mislukte poort poging en de andere keer een mislukte poort poging. Hierdoor werd BEW2 in de gelegenheid gesteld om aan te vallen.
Toch kwam er een prachtige aanval op gang aan het eind van de eerste helft. De over rechts opgekomen DJ. Bruins wist de bal te veroveren en deze strak in de voeten van JP. Boverhof te spelen die er deze ene keer voor koos géén poort actie in te zetten maar de bal op de rand zestien bij spits R. Stadman in te spelen. De bal werd met veel handigheid en souplesse over de invliegende verdediger van BEW gewipt door R. Stadman waarna F. Johnson de bal op maat kreeg en deze met een werkelijk vlammend schot (vol op de pantoffel) achter de doelman van BEW wist te schieten.
1-1 40’
Dit was tevens de ruststand na deze enerverende 1ste helft vol wel en niet gelukte poortpogingen, een shuffle hier en een krachtig kopduel daar.
Thee!
Na de rust was J. Bouwman goed voorbereid het veld opgekomen. Gehuld in 5 lagen thermokleding én een slidingbroek kon het weer geen factor zijn voor het spel van de steeds fitter ogende speler van Wacker 3.
Niets bleek minder waar. Er moest bijna een drinkpauze ingelast worden door het vele vochtverlies van J. Bouwman. Enkele bezorgde blikken vanaf het middenveld en de tribune hielden de legende van het Reestdal  scherp in de gaten.
Het verdere verloop van de wedstrijd was dat het 2 kanten op kon gaan. Een aantal mogelijkheden voor Wacker 3 werden helaas niet verzilverd.
BEW  spits kwam na een snelle counter oog in oog te staan met S. Van Baalen (aka: The Beast) de spits had een werkelijk onnavolgbare beweging in huis waarna zelfs “The Beast” gezien was.
Deze werd in minuut 81’ keurig binnengeschoten en dat bracht de eindstand op 2 voor BEW tegen 1 voor Wacker.

Een leuke pot voor alle spelers mede mogelijk gemaakt door een voortreffelijke begeleiding van de scheidsrechter!

Groet, de reporter.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.