Wacker 3 – Ruinerwold 3

Sinds de deceptie in Wanneperveen op 2 december van het vorige jaar en vele afgelastingen en niet zo veel trainingen later, mochten we afgelopen zondag eindelijk weer eens het veld op om een potje te voetballen. En direct tegen niet zo maar een tegenstander, maar tegen de spekbranders, alias de vrienden van Henry uit Ruinerwold!

Om strak 10 uur in de ochtend gaf scheidsrechter A. Klomp het startsein waarna de wedstrijd losbrandde. Hoewel Wacker in het begin het betere van het spel had, bereikten de voorzetten vanaf de flanken de spitsen helaas niet. De kopsterke verdedigers van Ruinerwold leken een eenvoudige ochtend te gaan krijgen. Dit veranderde plots toen Ruud “Gerrard” van Zanten na een onnavolgbare solo in de 16 meter onderuit werd gehaald. Aanvoerder Jan-Pieter nam zoals gewoonlijk de verantwoordelijkheid om dit klusje te klaren. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, want de 75 jarige doelman hield de strafschop tegen! De oude vos liet bewust zijn goede hoek open, Jan Pieter doorzag deze list niet en trapte hier jammerlijk in door de bal in deze hoek te schieten…

Een goede steekpass van Remco die de bal bijna op de doellijn legde, zorgde ervoor dat het zelfvertrouwen van Jan Pieter weer wat werd opgevijzeld. Jan Pieter tikte het balletje foutloos langs de keeper en de voorsprong was een feit! Ruinerwold stelde hier in de eerste helft weinig tot niets tegenover. Het balbezit voor Wacker was groot en de kansen voor Ruinerwold spaarzaam. De verdediging van Wacker stond goed! Toch kwamen ze vanuit het niets op 1-1. De door het zonlicht verblindde keeper Koeling tastte mis bij een hoge corner, waarna Jan Bouwman zijn kans schoon zag om ook eens te scoren! Helaas wel in eigen doel…

Naast dat Joeri jammerlijk het veld moest verlaten met een blessure in de schaamstreek gebeurde er voor de rest weinig bijzonders meer in de eerste helft. Het kopje thee, de donderspeech en tactische omzettingen van Remco en de inbreng van Henry moesten de zege binnen brengen in de tweede helft. Aangezien vlagger Ruben liever in bed aan zijn conditie werkte, nam Joeri de tweede helft de vlag ter hand en onder het toeziend oog van zijn halve familie kon de tweede helft starten.

Wacker nam direct weer het initiatief en nadat enkele kleine kansjes werden gemist, was het Dirk-Jan Bruins die de ban brak! Een verwoestend hard schot op doel werd door de nieuwe keeper  van Ruinerwold niet helemaal goed beoordeelt en hij zeilde zomaar het doel in! 2-1!! Binnen vijf minuten daarna was het ook al 3-1!! Remco stuurde de immer jonge Johnsen weg die eenvoudig de keeper voorbij kon lopen en de bal kon intikken. Geen vuiltje aan de lucht en de buit leek binnen!

Leek…. Inderdaad! Door de, door de overigens goed leidende scheidsrechter Klomp, gegeven discutabele strafschop kwamen de spekbranders zomaar terug op 3-2. Het zou toch niet….? Na een tiental wat zenuwachtige minuten waarin de achterhoede van Wacker werd getest, bleek dat de thuisploeg vandaag de sterkste was. Ondanks dat Wacker nog wat kansen miste, maakte Remco uiteindelijk de wedstrijd af door de bal vanaf 3 meter  voor het doel onberispelijk in te schieten. Zoals Steef terecht opmerkte; “1 kans, 1 doelpunt!”. De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde toe. Er werden nog een paar kleine kansen gemist (ik noem geen namen Jan Pieter) waarna we de wedstrijd met een terechte 4-2 overwinning konden afsluiten! Op naar onze gelukkig veilig teruggekeerde keeper Dennis, een biertje en een gehaktbal!!

Volgende week zondag 3 maart opnieuw een kans om de toppers van het derde aan het werk te zien in de Wijk. Oldemarkt 3 komt ons dan met een bezoek verblijden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.