Wacker 3 – Ruinerwold 3

Zondag, 27 oktober 2019

Op het programma Wacker 3 – Ruinerwold 3. Omstandigheden; zonnig, vochtige ondergrond, licht briesje, temperatuur rond de 14°.

Opstelling; Goalie Dennis Erkemeij, Linksachter Jerry Roos, Centraal achterin; Joeri Huigen, Roland Steenbergen, Rechtsachter Steef van Baalen. 2de linie; Linkshalf Marcel Roescher, Centraal midden Lars de Boer, Derk Jan Teunis, Rechtshalf Jan Bouwman. Aanvallend duo; Remco Stadman en Jeroen Koeling. Bank; Hans Vos, Niels van der Sluis, Anne Ploeg, Erwin Stadman.

De ochtend begint goed; onze door ons gesponsorde sponsor levert via Joeri onze nieuwe blessure-preveniërende slidingbroekjes/strakke hemdjes/sokken uit. Mooi spul, lekker strak en… HET WERKT!

Goed gehumeurd lopen ca. 30 volwassen mannen een half uurtje voor tien het veld op. Warming up verloopt neutraal. Dit keer voor het eerst op het trainingsveld, zodat de ondergrond van de speelvelden zo min mogelijk belast wordt.

10.00u geeft Jan Koster het fluitsignaal, wedstrijd is begonnen. Wat opvalt is dat er wederom een geldige tegenstander op de velden van VV Wacker rondloopt. Zogenaamde wegtikkertjes zijn er nog niet bij geweest dit seizoen en ook deze zondag ziet het er hier niet naar uit. Er loopt aan beide kanten voldoende kwaliteit rond die het publiek – zeker een man of 30/35 (!! – dit is inclusief wissels, buren, mensen die de hond uitlaten en kantinedieners/sters) – een leuke ochtend kunnen gaan bezorgen.

Na pak-em-beet 7 minuten wordt de score geopend. Remco Stadman toucheert de bal op een typische wijze en verschalkt daarmee vriend en vijand. Daar waar de keeper van Ruinerwold al achter het doel liep om de bal achter het doel vandaan te halen, de meeste spelers al positie aan het innemen waren voor de doeltrap, eindigt de ‘lob’ toch in het net. Verbaast, toch blij 1 versus 0.

Ruinerwold bouwt veel op over, voor hun links. Onze rechterflank staat onder druk. Niet onterecht; de op links spelende Jerry Roos speelt een goede wedstrijd. Balverlies voor Ruinerwold op hun rechterflank betekent direct gevaar via Jerry Roos, Marcel Roescher en Jeroen Koeling. Ergens dus een logische keus van Ruinerwold om het over links te proberen. Foute keuze.

De pas verouderde Steef van Baalen staat op rechts zijn mannetje en met ondersteuning van Joeri Huigen en Roland Steenbergen (later vervangen door Niels van der Sluis (ook recentelijk verouderd), ingekomen voor Derk Jan Teunis) kan Ruinerwold slechts af en toe gevaarlijk worden. Even voor de minder betrokkenen -> af en toe gevaarlijk worden betekent – met Joeri Huigen en Roland Steenbergen (later dus Niels van der Sluis) en een Goalie als Dennis Erkemeij – compleet kansloos.

Ook opbouwend weet Steef van Baalen het spel te beïnvloeden. Via Steef van Baalen, Derk Jan Teunis, Remco Stadman wordt Jan Bouwman ‘gelanceerd’ vanaf rechts. Knap sprintwerk maakt dat Jan Bouwman als eerst bij de bal komt en legt terug op de sterk mee opgekomen Lars de Boer die vanaf een metertje of 11 knap en beheerst inschiet. Goede goal, 2 versus 0.

Er ontstaat wrijving in de selectie van Ruinerwold. Het gaat niet geheel zoals bedoeld en een aantal spelers van Ruinerwold beginnen hun onvrede te botvieren op de scheids. Daar waar voetbal centraal hoort te staan op deze zondagochtend, begint het Jerry Springer gehalte vanaf de bank van Ruinerwold onbehoorlijke proporties aan te nemen en een rol te spelen. Erg jammer. Echt heel erg jammer.

Wacker houdt het hoofd koel en voetbalt verder, het gaat namelijk gewoon lekker aan Wackerkant. Goede opbouw, verdediging heeft controle, middenveld balt lekker, tempo maken gebeurd goed gefaseerd – tijd voor een derde goal. En die komt; door goede druk van Wacker op het kamp van Ruinerwold ontstaat er een corner. Marcel Roescher brengt de bal vaardig binnen het 16 metergebied, de bal raakt in de zogenaamde kluts. En dan is het opletten, waar komt die bal eruit…. In dit geval bij Roland Steenbergen, op de wreef van zijn rechtervoet, op navelhoogte. Ca. 50 centimeter onder later, 40 centimeter binnen de paal vindt de bal wederom het net. 3 verus 0.

Wacker controleert de wedstrijd en na 45 minuten, 3  – 0 op de teller is het tijd voor thee.

Door staking van Ruinerwolds kant ontbreekt een verslag van de 2de helft. Scheelt een boel typewerk, maar ik had graag nog iets willen schrijven over de baltoverkunsten van Hans Vos en Erwin Stadman die door deze staking de zondagochtend beweging missen, waarom.

Rest nog de ‘Wist u dat’;

  • Sommige spelers denken dat ze op deze leeftijd zonder hulpmiddelen als een knapman® blessurevrij kunnen blijven
  • Dit dus een vergissing is………
  • Marcel Roescher en Hans Vos deze ochtend een miscommunicatie hadden
  • Ik denk dat deze miscommunicatie is geregisseerd door Marcel, waardoor hij in de basis stond en niet Hans
  • ……………
  • Man, man, man….

Volgende week spelen we tegen VKW 3, Westerbork. We hopen op een volwassen opkomst en een volwassen partij met volwassen mensen. Om 10.00u spelen, tot dan!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.