Wacker 3 – Oranje Zwart 2 (d.d. 7 april 2019) 8-0

Opstelling Wacker 3: Dennis, Theo, Arend (45m. Henry), Jurian, Hans (45m. Steef), Jan (10m. Joeri), Jan Pieter (c), Roland, Dirk Jan (45m. Tom), Jeroen (60m. Ferry) en Frank.

Op een zonovergoten sportpark aan de Wiltenweg trapte Wacker 3 zondagmorgen af tegen Oranje Zwart 2. Wacker 3 was gewaarschuwd aangezien de uitwedstrijd met 3-1 verloren ging tegen deze jonge knapen uit Wanneperveen. De selectie van Wacker had zondag helaas te kampen met een handjevol blessures en Remco (één van de vele talenten uit de kweekvijver van Wacker 3) was geselecteerd voor een reisje naar Steenwijkerwold. Gelukkig mocht dit de stemming niet drukken. Joeri nam zondag het tactische gedeelte voor z’n rekening. De koppies bij Wacker stonden op scherp en na een korte hevige warming up begon de wedstrijd. Scheidsrechter van dienst was Jan Koster. Jan zou een makkelijk ochtend tegemoet gaan.

De wedstrijd begon van beide kanten als egeltjes vrijen. Hier en daar een speldenprikje, maar voorzichtigheid leek geboden. Na circa 10 minuten sloeg het noodlot toe voor Wacker. Jan Bouwman raakte ongelukkig geblesseerd en moest het veld verlaten. Jan is sindsdien ook niet meer gesignaleerd aan de Wiltenweg. Geruchten over een reisje met Wacker 1 naar Steenwijkerwold deden hardnekkig de ronde (nogmaals een oproep aan de begeleiding  Wacker 1; Jan = beschikbaar). Joeri nam de plek van Jan bijzonder verdienstelijk over. Na een rommelige periode viel de bal pardoes voor de voeten van Frank en deze schoot onberispelijk raak. 1-0! De eerste helft ging gelijk op, maar beide teams wisten het net niet te vinden. Bij Wacker was dit vooral te danken aan Theo en Dennis, die beide een puike partij speelden.

Wat er in de thee zat in kleedkamer 6 zal voorgoed een raadsel blijven, maar de jongens van Oranje Zwart waren in de tweede helft geen schim van het team uit de eerste helft. Wacker ging daarentegen nóg verzorgder en frivoler spelen. De achterste linie van OZ bleef consequent op één lijn verdedigen en bij iedere steekpass van Wacker was het bingo. Na doelpunten van Jan Pieter, Frank, Joeri, Ferry en Roland stond zomaar 8-0(!) op het scorebord. De ene na de andere Wacker-speler verscheen voor de keeper van Oranje Zwart. Wacker was in de afronding soms wat onnauwkeurig, anders was een grotere uitslag zeker mogelijk geweest. De achterhoede van Wacker werd bij vlagen getest, maar ‘de nul’ kwam niet in serieus gevaar. Scheidsrechter Jan Koster vond het na de 8-0 van Roland Steenbergen wel welletjes en floot voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

Na de wedstrijd is luidkeels gezongen voor de jarige Frank (34) en in een heerlijk lentezonnetje werd deze mooie ochtend afgesloten onder het genot van tarwe-smoothies en gehaktballen.