Wacker 2 -Wacker 3

De Wijk, 17-11-2019, zondagmorgen, temp 2°C, windstil.

Kortom een mooie dag voor derby der derby’s, de titanenstrijd onder de wedstrijden, jong tegen oud, snel tegen iets minder snel. Flitsende kapsels tegen grijze manen en zelfs een vader tegen een zoon. Het 2e  van de plaatselijke trots tegen het 3e.

Nadat eerst beide elftallen geposeerd hadden voor een teamfoto (ergens onder dit artikel te bewonderen) en een redelijk warming up, om de wat oudere stramme spiertjes soepeler te krijgen, werd er na een ludieke sfeer actie van onze vrienden van het 2e, in de vorm van een goed stukje vuurwerk, afgetrapt na het fluitsignaal van de man die deze beladen wedstrijd in goede banen moet gaan leiden, wat hem overigens prima gelukt is, Berto Smit.

Het 3e begon voortvarend aan de wedstrijd en nam direct brutaal het initiatief in de wedstrijd , met fraai combinatie voetbal en scherp verdedigen kwam de jonge brigade uit De Wijk er helemaal niet aan te pas. Het resultaat hiervan was dat het 3e na een minuut of 20 al met 0-4 voorstond.

1x Derk Jan en 3x Remco.

Eindelijk werden de mannen van het 2e,, her en der wat versterkt door jongens van het 1e, wakker en na enkele omzettingen en wissels, wist het 2e wat onder de druk van het 3e weg te komen, wat via een snel uitgevoerde counter  resulteerde In een doelpunt, ruststand 1-4.

De 2e helft, de temperatuur is een paar graden hoger, het vele publiek heeft zich opgewarmd in de kantine, al dan niet met een kopje koffie die met veel liefde gezet en ingeschonken werd door Hans. Nog steeds windstil.

Iedereen verwachte een wervelstorm, na de goed hoorbare donderspeech van de aanvoerder van het 2e. Maar de verwachte storm bleef uit, het was immers ook windstil, het 3e combineerde er weer rustig op los, wat weer resulteerde in 2 doelpunten.  Een mooie vrije trap van Remco in de kruising en een vlot lopende aanval over meerdere schijven werd fraai afgerond door Derk Jan.

Hierna liet het 3e de teugels vieren en kon het 2e zelfs terugkomen naar 3-6., maar verder lieten de ‘oudjes’ het niet komen en werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en werden er nog een paar doelpunten gemaakt, zodat er uiteindelijk zelfs de dubbele cijfers werd gehaald. Remco maakt er nog 2, Frank mocht ook zijn doelpuntje meepikken en Marcel won zijn onderlinge strijd met zoonlief door 1 keer vaker te scoren.

Na nog een gezamenlijke foto gemaakt te hebben konden de kemphanen naar hun welverdiende warme douche.

De derde helft werd overigens wel met speels gemak gewonnen door het 2e!

De reporter.

Wist u dat:

• Hans ook in de keuken zijn mannetje staat.
  • Hij heerlijk satésaus kan maken.
  • Dit zeer gewaardeerd werd door zijn teamgenoten en andere voetballiefhebbers.
  • Henry Platje ons eigenlijk best wel mist.
  • Joeri al zijn sprintduels gewonnen heeft van de jonge knapen.
  • Anne zijn neus niet heeft gebroken.
  • Theo maar 1 helft kon voetballen omdat zijn auto hem in de steek heeft gelaten en hij op de fiets naar het werk moest.
  • Wij nieuwe voetbaltassen hebben gekregen van de firma van der Sluis.
  • Dat wij hier heel blij mee zijn.  Dennis nog het meest en hij dit liet blijken door symbolisch zijn oude tas in de prullenbak te gooien.
  • Jur er ook was.