vv Steenwijkerwold – Wacker 1-1

Het werd vooraf toch wel  de wedstrijd in de 4e klasse A van het district Noord genoemd. Steenwijkerwold met 36 punten op plaats 1 en Wacker met 35 punten vlak daar achter. Het werd daar, op het zonovergoten terrein in Steenwijkerwold, ook een echte topper! Het niveau was niet altijd erg hoog, doch de spanning vergoedde veel.

Onder leiding van scheidsrechter Richard Meints, trok Wacker vanaf de 1e minuut meteen flink van leer en na 15 seconden lag de bal reeds achter de doelman  van Steenwijkerwold. Helaas, helaas keurde de scheidsrechter (zonder dat de grensrechter van Steenwijkerwold vlagde) het doelpunt, voor vriend en vijand niet te begrijpen , af. De omhelzingen voor de man die scoorde, Mark Kramer, waren helaas overbodig.

Er volgt dan een echt titanengevecht, waarbij de ploegen elkaar weinig ontlopen. En opnieuw wordt er in de Wackerkringen in de 18e minuut gejuicht, want weer ligt de bal in het Steenwijkerwoldse doel! En weer helaas, helaas, keurt de scheidsrechter ook deze treffer om onbegrijpelijke reden af!! De verdedigingen van beide ploegen houden daarna stand. Bij Wacker is dat vooral de verdienste van Stefan Pouwels, de man die teruggekeerd is van vv Staphorst en als laatste man, de geblesseerde Winfried Tromop, voortreffelijk verving!

Dan komt de tweede helft waarin blijkt dat beide ploegen echt niet willen verliezen. Voorzichtig valt men aan en uit een schitterend genomen corner van Rob van Luin, weet good old Rene van Zutphen met een prima kopbal onze blauwwitten op een 1-0 voorsprong te zetten. Trainer Theo van ’t Zand gooit er nog twee wissels tegen aan  (de nog jong uitziende en ster van het verleden, Remco Stadman, komt Joost van der Weide vervangen en de geblesseerde Maurice Bouderij wordt vervangen door Nick van der Weide) doch de druk van de roodzwarten wordt steeds groter. De “Wieker”supporters houden hun hart vast! Als dit maar goed gaat??? Nee, dus!

Uit een of andere gekke klutsbal, scoort Steenwijkerwold de gelijkmaker. Een terechte uitslag van een spannende match! En…..het blijft ongelooflijk spannend aan de kop van 4A.