V.W.C.  =  V.V.WACKER  2 – 5 !!!

Daar stonden we dan op 19 januari, midden in hartje winter naar een voetbalwedstrijd te kijken in Munnekeburen (Friesland). We hadden natuurlijk veel geluk dat het een voorjaarsachtige temperatuur was. Het bleek dus ,dat beide ploegen reeds te kampen hadden met spelers die naar de wintersport zijn. Logisch natuurlijk en dat aantal zal in de toekomst nog zeker sterk toenemen. Maar goed…….. de K.N.V.B is almachtig en wil beslist niet naar een algehele winterstop van b.v. half december tot b.v. 1 maart, zodat iedereen (besturen, trainers, spelers enz.) weet waar men aan toe is.

O ja, we waren dus zondag op  bezoek bij een voetbalwedstrijd (op een(bar slecht veld) in Munnekeburen. De mannen van Wacker hadden er kennelijk  zin in, want ze speelden de gastheren in Munnekeburen volkomen van de (slechte) grasmat. Met vooral de snelheid van de voorhoede, was het binnen een half uur 4 – 0 voor onze blauwwitten. Met name good old Remco Stadman liet zien het scoren nog verleerd te zijn. Twee maal trof hij doel en de gebroeders Van Luin wilden natuurlijk niet achterblijven. Zij zorgden voor de rest.

Ruststand 4 – 0 voor Wacker. En dan is het toch een beetje  raadselachtig hoe je met een dergelijke voorsprong je tegenstander na rust het idee geeft dat er wat valt te halen bij de mannen uit De Wijk. Hoewel V.W.C. best een paar leuke jeugdspelers in haar elftal heeft , was het onnodig dat ze terugkwamen tot 4 – 2. Toen vonden onze jongen het genoeg en dankzij nog een goal van Coen van Luin kon trainer Theo van ’t Zand wat rustiger ademhalen en kon men de wedstrijd rustig uitspelen.

IJs en weder dienende staan we volgende week te koukleumen bij R.K.O. in Rutten, maar wie weet ligt er dan wel een halve meter sneeuw!!!!!!!