V.V.WIJSTER  – V.V. WACKER  0 – 3.

Opnieuw een wat trieste voetbalzondag, deze 11e oktober 2020. Opnieuw vele afgelastingen in het amateurvoetbal, alle wedstrijden zonder publiek en……..de meeste wedstrijden werden in stromende regen gespeeld.

Maar gelukkig liet het 1e elftal  van Wacker toch nog een beetje de zon schijnen met een knappe 3 – 0  overwinning in de uitwedstrijd in en tegen v.v. Wijster.

Voor de rust een technisch wat vaardiger Wacker tegen een enthousiast en stug spelende tegenstander, die daarnaast enkele snelle ”mannen” in het elftal had, waardoor het offensief van Wacker regelmatig onderbroken werd door zeer snelle uitvallen van de WIjsterse mannen. Doch de achterhoede van Wacker had het oog er goed in. Met name de weer herstelde Coen Dekker mag deze middag wel als  man van de match genoemd worden!! En dan was er nog een lichtpuntje deze middag. Trainer Theo van ’t Zand gaf  jeugdspeler Joris Brouwer (net 17 jaar!!!)de gelegenheid een hele wedstrijd te spelen. En die gelegenheid greep Joris met beide handen aan. Hij speelde alsof hij al jaren op dit niveau meeloopt. Met rust was het nog 0 – 0

Na rust een nog steviger aanvallend Wacker (en nog steeds waren de groenwitten uit Wijster gevaarlijk met hun uitvallen) en in de 60e minuut leek men aan de leiding te komen, doch scheidsrechter Vree Egbers (floot zeker  niet slecht!) besloot, op advies van de grensrechter van Wijster deze goal af te keuren wegens buitenspel (???). Aanmerking op de leiding maakte dat trainer Van ’t Zand achter de hekken moest (daar was deze middag toch plaats genoeg!!!!).

Edwin Dekker, aanvoerder,  dacht: ”Een afgekeurde goal”??? Dan moet ik maar even eentje inleggen En aldus geschiedde:  0 – 1. De opening was gevonden en toen Koen van Luin ook nr. 2 liet aantekenen, was de koers gelopen. Wat fijn voor de hierboven omschreven debutant Joris Brouwer, dat juist hij op prima wijze, de derde goal op het scorebord bracht.   Een mooie overwinning, in een sportieve wedstrijd, die Wacker op 7 punten bracht.

Volgende week (als de coronaregels tenminste niet strenger worden deze week!!!) opnieuw een uitwedstrijd  en wel naar K.S.C. in Schoonoord.