V.V. WACKER –VITESSE’63 (KOEKANGE)  1 – 1 (vriendschappelijk)

De besturen van bovengenoemde verenigingen waren tot overeenstemming gekomen, ook al in verband met het feit dat komend weekend er voor beide verenigingen geen competitieverplichtingen zijn, een vriendschappelijke (licht)wedstrijd te spelen. Een heel verstandig besluit!!. Afgelopen donderdagavond vond die wedstrijd plaats.

Voor beide trainers een prima gelegenheid om, aan het begin van dit nog prille seizoen, het een en ander qua opstelling uit te proberen.

Het werd voor het (vele) publiek een leuke wedstrijd om naar te kijken en voor de spelers een goede “oefenpot”. Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Arend Klomp (de vader van) was Wacker voor de rust  de iets beter spelende ploeg, doch daarbij werd het scoren (toch wel belangrijk in het voetbalspel!!) aanvankelijk vergeten. Dat gebeurde wel door Vitesse, dat met haar aalvlugge buitenspelers tot gevaarlijk counters kwam. Hun uitstekende midvoor wist uit een van de counters te scoren.

Nadat bij beide ploegen na de rust wat wisselingen waren toegepast, waren de rollen omgekeerd en werd Vitesse wat dreigender. Toch wist nieuweling Winfried Tromop Wacker, uit een corner, naast Vitesse te koppen.

Daarbij bleef het in  dit uitermate vriendschappelijk “burengevecht”.