V.V.WACKER – V.V. ULU SPORT ZWOLLE  3  –  1

Op voorhand kunnen we constateren, dat het voor de  Wijker voetballiefhebbers een welbestede zondagmiddag werd! Op een prima grasmat, bij heerlijk herfstweer, werd bovengenoemde wedstrijd een genot om naar te kijken. Onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Achttien uit Leeuwarden (Weidum) (helaas zag hij zich genoodzaakt om in het laatste gedeelte van de wedstrijd, vooral door de geirriteerdheid van de Zwolse bank, een aantal gele kaarten uit te delen aan Zwolse spelers)legden beide ploegen voor de rust een mooie pot voetbal op de mat. De groenwitte Zwollenaren waren technisch iets beter, doch onze Wackerspelers compenseerden dat door daar een geweldige werklust tegenover te zetten.  Toch namen de Zwollenaren in de 42ste minuut de leiding, toen het er in de achterhoede van Wacker niet helemaal “fris” uitzag. Gelukkig wist Wacker nog voor de rust, door een prima kopbal  van Edwin Dekker,  uit een corner van de weer prima spelende Martijn Pekel, de gelijkmaker te produceren.

Na de pauze liet Wacker duidelijk zien, dat je techniek ook kunt bestrijden met een tomeloze inzet. Het gevolg was dat onze blauwwitten, met goed voetbal heerser  op het veld werden.  De  2 – 1 kon niet uitblijven! En die kwam er dan ook prompt , toen Nick van der Weide een prachtig passje afleverde aan Rob van Luin. Met een droge knal van Rob was de voorsprong er. In de 68e minuut was de volijverige Coen van Luin dicht bij  de 3 – 1, doch zijn “loeiharde pegel” spatte op de bovenlat uiteen. Toch werd het in de 70e minuut 3 -1,  toen Derk Jan Teunis liet zien dat hij de “wittebroodsweken” goed heeft overleefd en gelukkig  het scorend vermogen niet is kwijtgeraakt!!

En hoewel de reserverbank van Ulu Sport steeds meer begon te mopperen, leek het voor de Zwollenaren nog erger te worden, want Wacker kreeg in de 80e minuut een (terechte) strafschop. Nick van der Weide zou het varkentje wel even wassen, maar helaas ………….de Turkse doelman stond de 4 – in de weg!

Rest mij nog te vermelden dat de serviceverlening van Wacker aan het publiek geen grenzen kent, want men had zelfs een Turkse omroeper ingehuurd om de moeilijke namen van de spelers  van ULU SPORT goed uit te spreken! Kosten: 1 gehaktbal!!