v.v. WACKER – V.V. RUINEN(vriendschappelijk) 1 – 4.

De voetbalcompetitie 2020/2021 sluipt langzaam naderbij. Na wat onschuldige wedstrijdjes en bloed, zweet en tranen vergende trainingen tijdens de achter ons liggende tropische weken, gaat zondag a.s. de z.g. bekercompetitie van start. Wacker speelt hiervoor zondag a.s. een uitwedstrijd bij R.K. Raptim in Coevorden en ontvangt voor diezelfde bekercompetitie ook nog v.v.Havelte en v.v. Dwingeloo. En dan, op zondag 20 september, is de eerste competitiewedstrijd voor Wacker. Een thuiswedstrijd tegen D.S.C. (Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie).

Afgelopen woensdagavond hadden Wacker en Ruinen afgesproken om elkaars krachten nog even te testen in een vriendschappelijk duel in De Wijk. Op het nieuw aangelegde kunstgrasveld, dat er perfect uitzag, werd het voor de rust een leuk potje voetbal, waarbij de krachten elkaar weinig ontliepen. Wacker nam, door een prachtige “broedercombinatie” tussen Rob en Coen van Luin, zowaar de leiding (Rob mocht scoren!) en de aalsnelle midvoor van Ruinen was vlak voor rust de achterhoede van Wacker te snel af. Aldus 1 – 1 ruststand.

Na de rust van deze wedstrijd, overigens uitstekend gefloten door de rustige (dus goede)scheidsrechter Jan Willem Roessing uit Meppel, hadden beide trainers nogal rigoreus ingegrepen in de opstellingen. Het werd daardoor een heel andere wedstrijd, waarbij Wacker duidelijk zijn meerdere moest erkennen in het een klasse hoger spelende Ruinen. En ondanks het feit, dat invaller doelman Thijs van Luin (de derde Van Luin) enkele uitstekende reddingen verrichtte, liep Ruinen uit naar een verdiende 4 – 1 overwinning. Nuttig en…………sportief was het zeker!!