V.V. Wacker = V.V. Havelte (bekerwedstrijd) 4 = 2.

Na de eclatante overwinning van 2 – 0 vorige week in Coevorden op 3e klasser RAPTIM, waarbij helaas onze enthousiaste linker verdediger Maurice Bouderij zijn kuitbeen brak en zijn enkelbanden afgescheurd werden, stond zondagmiddag de bekerstrijd tegen streekgenoot HAVELTE op het menu. Zij hadden de vorige wedstrijd met 1 – 1 gelijk gespeeld tegen DWINGELOO.

Uiteraard zonder de geblesseerde Maurice Bouderij (beterschap toegewenst Maurice!!) en ook zonder de geblesseerde Mark Kramer, maar wel met enkele jeugdspelers, trad Wacker de withemden uit Havelte tegemoet. Om een ronde verder te komen in deze bekercompetitie,  hadden beide ploegen belang bij puntenwinst.

Op werkelijk een prachtige grasmat was Wacker in het 1e half uur duidelijk de betere ploeg  en drukte dat ook uit in een 1 -0 voorsprong door een doelpunt van aanvoerder (wie anders??)Edwin Dekker. Dat opende bij Havelte de ogen  en zij namen het initiatief en in een mum van tijd was de 1 – 0 voorsprong van Wacker veranderd in een 2 – 1 achterstand. Door het uitvallen vanwege een blessure van de prima spelende Coen Dekker (ook al een verdediger) moest er bij Wacker het een en ander omgezet worden. Maar met name de “jonkies” Kyrolyn Donker, Lenn Spin en  Dennis Westerbeek,  speelden alsof ze al jaren in het eerste stonden! En toen na de rust ook nog “Goaltjesdief” Coen van Luin geblesseerd uitviel,   zag het er eventjes donker uit voor onze blauwhemden. Gelukkig schoot Tom Oudman, ingevallen voor Coen van Luin, met een mooie schuiver, de gelijkmaker binnen. Mart Spijkerman dacht: “Jij een schuiver, dan ik ook een!!” En nummer drie lag in het netje. Dat Wacker redelijk in de jeugdige, getalenteerde vervangers zit, liet de net 17 jarige Joris Brouwer zien, door spits Joost van der Weide prima  te vervangen,. Het doek voor Havelte viel definitief, toen Tom Oudman, in de laatste minuut, de vierde treffer binnenschoot. Daarmee Wacker op een verdiende overwinning zettend en ook met 6 punten aan de leiding brengend in deze poule met Dwingeloo, Raptim en Havelte.

A.s. zondag heeft Wacker, in de thuiswedstrijd tegen Dwingeloo, genoeg aan een gelijkspel, om een ronde verder te komen in de K.N.V.B.- bekercompetitie .