V.V. WACKER – V.V. BALKBRUG 3 – 0

De kop is er af!! Het seizoen 2018/2019 werd geopend met de streekderby Wacker – Balkbrug, onder abominabele weeromstandigheden. Laat ik voorop stellen,  dat we mogen hopen het gehele seizoen scheidsrechters van het kaliber Slag uit Rouveen te krijgen. Hij zag, rustig, voortreffelijk fluitend, kans om deze wedstrijd zonder één enkele gele kaart af te doen. Een compliment waard!

Balkbrug begon enthousiast, was meer aan de bal dan Wacker, dat even tijd nodig had  in de wedstrijd te komen. Maar, dat gebeurde dan ook prompt toen Mark Kramer met een geweldige pegel (via de doellat) de 1 -0 op het scorebord bracht. En vanaf dat moment was de Wackerploeg de betere. Zeker toen de deze week  tot beëedigd makelaar geslagen, aanvoerder Edwin Dekker, het plezierig vond om met een 2 – 0 voorsprong, te gaan rusten. Prompt lag de 2 – 0 in het doel van “de Balk”.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, onrustig voetbal op een spiegelglad veld, gemiste kansen aan weerszijden en nog steeds een prima fluitende scheidsrechter Slag.

De ingevallen Koen van Luin smaakte het genoegen om de wedstrijd op slot te gooien en Wacker aan de eerste 3 punten te helpen.

Op naar volgende week in en tegen v.v. Steenwijk.