V.V. WACKER – D.S.C. ’65.

Vanmiddag ontmoetten twee verenigingen elkaar, die elkaar in het verleden nog niet vaak (misschien wel nooit) in competitieverband hadden ontmoet.

D.S.C. ’65 staat voor Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie en komt uit beide genoemde dorpen, gelegen in de gemeente Coevorden (voorheen in de gemeente Dalen). Beide ploegen hadden de voorafgaande bekercompetitie niet al te best afgesloten; D.S.C. met een nederlaag van 0 – 1 tegen onze buren v.v. IJhorst en Wacker kreeg een zeperd van 0 – 7 van 3e klasser Dwingeloo. Dus reden genoeg voor beide ploegen om zich, in deze eerste competitiewedstrijd, enigszins te herstellen.

Wacker had in die bekercompetitie een aantal forse blessures opgelopen(Maurice Bauderij met beenbreuk en gescheurde enkelbanden, Koen Dekker met een flinke blessure, Mark Kramer met een knieblessure, terwijl ook Coen van Luin niet helemaal “okselfris” uit die voorbereiding op de competitie kwam) . En wat is het dan plezierig, dat een oud-speler, die door verhuizing naar Nieuwleusen gestopt was met voetballen, meteen bereid was om zijn “” voetbalkloffie” weer uit de kast te halen. En na wat stevige trainingen deze week, durfde hij (en ook trainer Theo van ’t Zand) het aan om hem op te nemen in de selectie.(In de loop van de wedstrijd kwam hij nog in de ploeg). Klasse Winfried Tromop, dit toont een geweldige en sportieve mentaliteit!!!.

In een zonovergoten sportpark, op een prima grasmat, begon men onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Ton Slag uit Rouveen, aan een gezapig partijtje voetbal. De hoge temperatuur was daar zeker debet aan!

Wacker was technisch iets vaardiger dan de mannen uit Z.O. Drenthe, doch die stelden daar een flinke portie enthousiasme tegenover. Het werd een 0 – 0 ruststand, doch in de 52ste minuut schoot Dennis Westerbeek met een geweldige “pegel” een vrije trap op de paal naast de overigens prima keepende Schiphorst Haalweide. Het was voor de jeugdige Kyrohn Donker een klein kunstje om de 1 – 0  op het scorebord te brengen. Het bleef daarna een wedstrijd van “lange halen, vroeg thuis”! De sportiviteit stond trouwens bij beide ploegen hoog in het vaandel. Jammer dat toch een van de spelers van D.S.C. tegen een rode kaart aanliep. Tom Oudman, ingevallen voor Kyrhon Donker, zorgde, ook al weer met een “intikker”, voor de toch wel verdiende 2 – 0 voor Wacker. Een mooi begin voor Wacker van de competitie. Volgende week speelt Wacker de uitwedstrijd bij VIOSO in Oosterhesselen.

Foto’s in combinatie met pupil van de week