V.V. STEENWIJK  –  WACKER  2 – 1

De voetbalvereniging “Steenwijk”, een zeer gerenommeerde voetbalclub uit het verleden,nu uitkomend in de 4e klas, ontving deze middag de blauwwitte brigade van “Wacker”uit De Wijk, dat de 1e competitiedag begonnen was met een keurige 3 – 0 overwinning. op Balkbrug.

Steenwijk daarentegen had bij Oranje Zwart in Wanneperveen een oorwassing van 7 – 0(!) ondergaan. Men kan zich voorstellen , dat dit bij alles wat de roodwitten een goed hart toedraagt keihard is aangekomen! De spelers waren dan ook tot op het bot gewapend om die blamage van Wanneperveen tegen Wacker weg te poetsen.

En daar leek het in de eerste tien minuten totaal niet op.  Wacker beheerste de wedstrijd , doch vergat dit overwicht in doelpunten uit te drukken en heel langzaam “kruipt” dan Steenwijk in de wedstrijd. Dat resulteert dan ook in de 29e minuut, ten gevolge van een dekkingsfout in de Wijker verdediging, tot de 1 – 0 voor Steenwijk. Aanvoerder Edwin Dekker probeert nog wel met een geweldige “pegel” te scoren(de keeper van Steenwijk weet dit met een schitterende safe te voorkomen) doch de ruststand wordt 1 – 0 voor Steenwijk.

Na de rust heeft trainer Leo van ’t Zand verdediger Niels Kloeze vervangen door de  voor het 1e team  van  Alcides Meppel gespeeld  hebbende Winfried Trompop en ook Joost van der Weide moest zijn plaats afstaan aan Koen van Luin..  Wacker drukte wel steeds meer op het doel van Steenwijk, doch daardoor kreeg Steenwijk  juist  meer ruimte om de 2e goal binnen te schieten.  Dat gebeurde dan ook prompt in de 69 ste minuut. Het leek een gelopen koers, doch de ingevallen Kevin Klomp bracht met een mooi schot de spanning terug.

Het werd nog een rommelig slot,  waaraan scheidsrechter Strampel de handen meer dan vol had, doch de punten bleven bij de roodwitten in Steenwijk.

Wacker mag volgende week zondag, in de thuiswedstrijd tegen Ulu Sport uit Zwolle, laten zien dat de nederlaag in Steenwijk een vergissing is geweest!!