V.V. RUINERWOLD – V.V. WACKER  1  –  1.

Wat hebben ze er lang op moeten wachten!! Bestuur, spelers, technische staf en…………..natuurlijk de supporters. Maar daar was ie dan, eindelijk weer de 1e competitiewedstrijd in de 2021/2022  competitie. En nog wel tegen buurman v.v. Ruinerwold. Een echte derby in onze regio! Ingredienten genoeg, om er een boeiende wedstrijd van te maken.. Mooie weersomstandigheden, een prima grasmat, vele supporters uit beide kampen hadden de fiets gepakt om dit “spektakel” te gaan aanschouwen. En een spektakel werd het toch wel een beetje. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Draaier uit Wolvega, werd het toch wel een boeiend kijkspel. Niet met “hogeschoolvoetbal”, maar wel met een grote inzet van beide kanten. Ruinerwold gebruikte vooral de lange bal naar voren, terwijl Wacker misschien technisch iets vaardiger was. Zij maakte echter te weinig gebruik van de snelheid van de Wacker voorhoede. Na ongeveer een half uur wat verkenningstochten te hebben uitgevoerd, was het Wacker dat de leiding nam. Een goede ”pegel “ van de sleurende en overal aanwezige Koen Dekker, zette Wacker op een 1 – 0 voorsprong. Dat het daarbij bleef , lag a. aan de slordigheid waarin men bij Wacker omging met de geboden kansen en b. vooral ook aan het voortreffelijk keeperswerk van Daan Dekker in het Wacker doel! Met name de bal,  die hij in de slotminuut voor rust uit de hoek plukte,  was van grote klasse!!

Na de rust zette Ruinerwold wat meer druk, doch de snelle aanvallen van Wacker waren voor de roodwitte “Spekbraanders”, zeker niet zonder gevaar. Toch leek Ruinerwold op gelijke hoogte te komen toen scheidsrechter Draaier naar de witte stip wees. Penalty! ! Voor Ruinerwold. Aanvoerder Loof zou dit varkentje wel even wassen, doch de harde trap vloog naast, tot grote opluchting van alles wat Wacker een warm hart toedraagt! Doch diezelfde aanvoerder Loof van Ruinerwold dacht: ”Als het dan niet vanaf de penaltystip kan, dan maar met een goedlopende aanval en hij prikte de (overigens verdiende) gelijkmaker binnen. Een stand waar beide ploegen vrede mee hadden. Voor het publiek een mooie en sportieve wedstrijd.

Wacker krijgt nu twee thuiswedstrijden achter elkaar: Zondag a.s. tegen Donkerbroek en de week er op tegen Lemmer.

Voorafgaande aan de wedstrijd Ruinerwold-Wacker was er een bloemetje voor de scheidsrechter ivm. scheidsrechtersdag.
Aangeboden door de grensrechters