V.V. DWINGELOO – V.V.WACKER  5 – 2

Toen ik deze week aan een oude, verstokte Wacker supporter vertelde dat zijn cluppie komende zondag naar Dwingeloo moest voor de bekercompetitie, zei de oude man: ‘DWINELOO UUT????…………….ALTIED LASTIG”!!! Hij had  waarschijnlijk een ervaren en vooral vooruitziende blik. Want dat het lastig werd deze zondagmiddag, zal uit dit verslag blijken!

WACKER kwam slecht uit de kleedkamer en dat bleek ook al snel, want binnen 5 minuten lag de bal al achter de overigens uitstekend keepen Daan Dekker. Wacker reageerde wel flink geschrokken te zijn en gelukkig was het Edwin Dekker, die met een schitterende vrij trap, de gelijkmaker wist te scoren. Dat gaf de burger wel weer wat moed en Wacker begon zowaar weer wat beter te voetballen. De rust kwam met een stand van 1 – 1. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Wacker in de nodige blessures is terecht gekomen. Naast de geblesseerden op de bank (o.a. Dennis Westerbeek  met een gebroken sleutelbeen, Mark Kramer  nog steeds met een blessure). kwamen daar ook Kevin Klomp met een zware blessure bij en ook Sieme Hiemstra verliet met een blessure het veld.

Vol goede moed startte Wacker aan de tweede helft en het voetbal werd zowaar  wat beter. Sneu dat dan juist Dwingeloo  uit een onschuldige aanval, de 2 – 1 op het scorebord bracht. En zelfs de 3 – 1 van de roodwitte Dwingelers bleef niet lang uit.

Dan plotseling blijkt dat de voetbalwereld (gelukkig) ook zijn sportieve kanten kent. Wat is er aan de hand?. Trainer Gert Jan Hoekstra van Wacker wil gaan wisselen. Hij is van mening dat hij 4 spelers mag wisselen. Dat mag, maar met een aantal beperkingen erbij die te ingewikkeld zijn om ze hier te vermelden. Scheidsrechter Sigro uit Assen, die een goede wedstrijd floot, komt  trainer Hoekstra vertellen dat hij niet meer mag wisselen. (invaller Mark Kramer stond al klaar om de  geblesseerde speler van Wacker te vervangen!) Dan gaat de trainer van Dwingeloo er zich mee bemoeien, die roept tegen de scheidsrechter:” Doe niet zo moeilijk, laat die wissel toch doorgaan!!” De scheidsrechter pakt al z’n sportiviteit bij elkaar en zegt: ”Laat maar doorgaan die wissel”! Leve de sportiviteit van de scheidsrechter en vooral……. hulde voor de trainer van Dwingeloo!! Dat Edwin Dekker (hij alweer) de spanning terugbracht tot 3 – 2 kon niet voorkomen dat Wacker deze middag in Dwingeloo “de bietenbrug” opging, want Dwingeloo scoorde tegen het vermoeide Wacker nog twee keer.

Een nederlaag, dat zeker, maar wel eentje met een hoog sportiviteits gehalte.

Jan Tijink

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.