V.V. “DE BLESSE” – V.V. “WACKER” 2 – 3

Een uitslag met 3 – 2 (voor Wacker trouwens), met drie penalties van de vijf doelpunten , dat moet toch wel een spannende partijvoetbal geweest zijn, zou je zeggen! Dat was het ook wel, al liet de kwaliteit van het voetbal op de werkelijk prachtige grasmat, het hier nog wel eens afweten!

Komt bij, dat de warrig fluitende scheidsrechter, de heer O. Al Alawi uit Iran, er nog wel eens naast zat met zijn beslissingen.

Nadat de wedstrijd (zoals we zo langzamerhand wel gewend zijn!!!) te laat leek te beginnen, was er een incident omdat de scheidsrechter ontdekte dat de keeper van De Blesse geen scheenbeschermers voor had. Omdat hij ze waarschijnlijk van huis moest halen, begon de wedstrijd dan eindelijk na een minuut of acht. De Blesse leek wat sterker dan onze blauwwitten, doch die waren bij hun tegenstoten met hun snelheid zeker zo gevaarlijk. Het duurde tot de 45e minuut voordat Wacker tot scoren kwam. Een sliding van de keeper (u weet wel met die scheenbeschermers!!) op Rob van Luin, leverde die keeper een gele kaart op en Wacker een strafschop. Aanvoerder Edwin Dekker belastte zich met de uitvoering. En dan weet je het wel: ”Snoeihard in de hoek”!!! 1 – 0.

In de 15e minuut na de rust was er weer tumult in het strafschopgebied van De Blesse. Hoewel de bal wel in het doel van De Blesse rolde, gaf de scheidsrechter toch een strafschop aan Wacker,  want de keeper van De Blesse (U weet wel die met die scheenbeschermers!!) had weer een Wacker speler getorpedeerd en kreeg weer de gele kaart. Dus rood! En weer duurde het een tijdje voordat De Blesse een invaller keeper had opgescharreld. Die werd meteen getrakteerd op de penaltie (uiteraard van aanvoerder Edwin Dekker) die nog genomen moest worden. We zullen niet vertellen hoe, doch het was wel 2 – 0!

Dan denk je als Wacker supporter: “Katje in het bakje”, doch de man uit Iran vond dat je geen stiefkinderen kunt maken en prompt kwam er een strafschop voor De Blesse. Via de paal (doelman Daan Dekker, die een beste partij keepte, zat er nog dichtbij)was de spanning terug. Niet voor lang echter, want de prima ingevallen Joost van der Weide,  schoot de stand keurig naar 1 – 3 “Weer een katje in het bakje” denk je dan met nog 10 minuten spelen.

Daar denkt een middenvelder van De Blesse toch even anders over. Met een enorme pegel in de laatste minuut van deze interessante wedstrijd(een schot, waar ze bij hem thuis niets van wisten!!!!) van zo’n 40 meter, geselde hij het net in de bovenhoek van Daan.

“Nou is het mooi genoeg geweest”, zag je de Wijker jongens denken en ze sleepten de overwinning verdiend over de streep! Gevolg: een gedeelde eerste plaats op de ranglijst!!!