V.I.O.S.O  – V.V. WACKER.

Vandaag, 27 september, trok onze selectie, met supporters, naar het Zuidoostelijke dorp Oosterhesselen (tegenwoordig gemeente Coevorden) om daar de strijd aan te binden met het ruim 100 jaar oude (opgericht in 1918) V.I.O.S.O.,dat staat voor “Vooruitgang Is Ons Streven Oosterhesselen”.

Zij hadden hun eerste uit-wedstrijd met 1 – 1 gelijkgespeeld bij K.S.C. in Schoonoord, terwijl  Wacker begonnen was met een 2 – 0 thuisoverwinning op D.S.C ’65. De roodzwarte brigade uit “Hessel’n (Drents voor Oosterhesselen) en de blauwwitten uit De Wijk hadden elkaar in jaren niet ontmoet.

Het werd een merkwaardige, geen goede, wedstrijd op een prachtig gerenoveerde grasmat onder leiding van de toch wel goed fluitende scheidsrechter Mansouri uit Vollenhove.

Hoewel de competitie nog maar nauwelijks bezig is, spelen toch de (on)nodige blessures Wacker behoorlijk parten. En daar kwamen vandaag nog weer wat bij! De wedstrijd was nauwelijks enkele minuten oud, toen steunpilaar in de achterhoede, Stefan Pouwels, met een ernstig lijkende hamstringblessure vervangen moest worden door de ook al niet al te fitte Winfried Tromop.

En ook de weer van een blessure teruggekeerde Mark Kramer haalde de rust niet, want hij werd opnieuw getroffen door een blessure . Een geluk daarbij was dat Koen Dekker, onlangs nog in het gips, het aandurfde om de plaats van Mark in te nemen.

“Werd er ook gevoetbald”, zult u zich inmiddels afvragen. Wis en waarachtig wel!! Hoewel Wacker in dat eerste gedeelte technisch wel wat beter voetbalde, werd de achterhoede van onze blauwwitten(vanmiddag niet het sterkste deel van onze ploeg!!) in de 17e minuut op snelheid geklopt en kon Daan Dekker voor het eerst in deze competitie de bal uit het net halen. En ook daarna waren de snelle voorwaartsen van VIOSO onze verdedigers een paar keer goed de baas. Het liep gelukkig goed af en het was heel fijn dat Wacker 1 minuut voor rust de gelijkmaker produceerde, na een mooie aanval via Coen van Luin, die een listig voorzetje op Edwin Dekker losliet. En dan weet je het wel: 1 – 1 ruststand!!

En met een groepje supporters hadden we in de rust toch duidelijk het gevoel: Wacker gaat na de rust over deze tegenstander heen! En we leken gelijk te krijgen. Binnen enkele minuten stonden onze blauwwitten met 3 – 1 voor! Eerst scoorde Dennis Westerbeek met een magnifiek schot de  2 – 1 en even later maakte Joost van der Weide de 3 – 1. “Gelopen”, denk je dan. Maar dat moet je niet denken tegen een ploeg als VIOSO. Uit een vrije trap, die door doelman Daan Dekker niet helemaal super werd verwerkt, kregen de roodzwarten de aansluiting te pakken. 2 – 3 Een angstig gevoel bekroop ons aan de lijn. Zou het dan toch nog mis gaan?? Dat kon toch niet! Jawel hoor, opnieuw verkeek onze achterhoede zich op de snelheid van de “Hesseler” jongens 3 – 3!!

“Een punt dan maar”, dachten we.  Maar zelfs dat leek niet voor onze blauwwitten weggelegd, want met veel enthousiasme lag ook de vierde treffer achter Daan!! 4 – 3.

Maar dan heb je een aanvoerder die, bek en bekaf was (trouwens dat waren er meer) en toch de zaak, in de allerlaatste minuut, bij de hand neemt en met een kopbal de 4 – 4 op het (niet aanwezige) scorebord zet. Verdiend dat zeker!!

Volgende week de thuiswedstrijd tegen E.H.S. (Emmerschans) dat met 5 – 0 over v.v. Buinen heen wandelde.