USV 2 – Wacker 3  29-09-2019

Eindstand 5-5

De wedstrijd was al bijna verloren, toen het in de stromende regen nog moest beginnen.
Leider S van B had tot bijzonder groot ongenoegen van de scheidsrechter de rugnummers niet ingevuld in het systeem…. Zucht.
De scheidsrechter vond dit meer dan vervelend en stak dat niet onder stoelen of banken.
Het orale steekspel tussen scheidsrechter en onze leider dat zich als gevolg daarvan voltrok, had door gekund als verkiezingsdebat. Een ware strijd van donder en geweld, zoals ooit de gevechten voor de kust bij Kijkduin tussen De Ruyter en Prins Rupert er van dichtbij uit gezien moeten hebben.
De scheids eindigde na het invoeren van alle nummers op zijn telefoon met de opmerking dat hij dit soort wanvoorbereidingen in zijn tijd bij ‘De Bond’ nog nooit had meegemaakt.
Dat zal bij MI6 geweest zijn, als James Bond, en niet bij de scheidsrechtersbond. Want fluiten was duidelijk niet zijn ding.

Enfin, de pot begon. Aanvoerder JP B gooide al in de eerste minuten zijn lichaam in de strijd, maar dat blijkt niet meer wat het geweest is. Zijn hiel deed al zeer, maar door de sandwich van 2 USV-ers kreeg zijn rib (en ook zijn ademhaling) het zwaar te verduren: Wissel: J Lier.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Leuk voetbal in de eerste helft, met goede kansen (de betere voor Wacker) en een paar goals.
Een smetje op deze helft was er naast het verliezen van de aanvoerder ook: een gele kaart aan het eind. S van B trok aan de noodrem en moest er 10 minuten af. 6minuten vóór de rust en 4 ná de rust.
De 4 minuten na de rust kwamen voor rekening van M Roescher, die S van B verving.
Steef werd nieuwe grens en vervulde die taak met veel passie. Íets teveel voor ‘James B’, want ook daar moest Steef het veld verlaten.

De rest van de wedstrijd weet ik niet heel precies meer.
Het eindigde in 5-5. Ik denk verdiend.
J Lier riep (in zijn slachtofferrol) nog iets naar de scheidsrechter over onrecht en werd nog op de bon geslingerd.

Wist u dat:

• Dennis nog super goede redding had en daarmee voorkwam dat we verloren?
  • Theo de bal in de 16 ook gewoon in de handen pakt? En daarmee wel een penalty veroorzaakte…
  • Joeri een nieuwe auto heeft met een dubbele bekerhouder achterin?
  • Jurriaan, Lars, Frank en Theo gescoord hebben?
  • Bij J Bouwman het glas ‘halfleeg’ is i.p.v. ‘halfvol’?
  • Onze huisfysio met z’n reet in Griekenland ligt? Succes met herstel JP B.
  • Ik J Lier onder dwang aan moest geven bij de scheidsrechter, want hij liep hard weg na zijn opmerking.
  • Ik dit met plezier deed 😊
  • Een aantal spelers zich na de wedstrijd netjes hebben gemeld bij scheidsrechter om de schade te beperken.