SV Hoogersmilde 1-Wacker 1: 0-3.

Het stadion van Hoogersmilde was niet geheel uitverkocht toen de plaatselijk SV aftrapte tegen onze jongens. Wel was direct duidelijk, dat de thuisploeg er alles voor overhad en geen middelen schuwde om zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. Hiermee had Wacker het de eerst 20 minuten van de wedstrijd best lastig, echter zonder al te veel weg te geven. Na een halfuur spelen kwam Wacker iets beter in het spel en kwamen er voorzichtig ook wat kansjes. Toen in de 38e minuut het team bij de hand werd genomen door Koen van Luin, welke met zijn actie de wedstrijd openbrak en voor de 0-1 zorgde, keek niemand daar meer van op. De opportunistische start van Hoogersmilde bleek teveel energie gekost te hebben bij de gastgevers. Een logisch gevolg was de snel daarna gescoorde 0-2 na de mooiste combinatie van de wedstrijd tussen de broertjes Van Luin, van wie Rob van Luin uiteindelijk – op een perfecte voorzet van zijn broer, zogezegd – schitterend afrondde. Rust.

Het begin van de tweede helft bleef Wacker controleren en creëerde het zeker ook de nodige kansen. Het enige minpunt in deze wedstrijd zou kunnen zijn, dat Wacker echt wel vaker had kunnen en moeten scoren in deze tweede helft, buiten de 0-3 van de voet van Tom Oudman in de 58e minuut.

De ingevallen Mart Spijkerman, Koen Dekker en A-junior Luca Benschop deden het prima en gaven trainer Theo van ’t Zand de bevestiging dat Wacker langzaam maar zeker een gebalanceerd team aan het worden is, ondanks de afwezigheid van enkele geblesseerde spelers.

Tegen het einde van de wedstrijd waren er nog wat speldenprikjes van Hoogersmilde, maar is Wacker eigenlijk geen moment meer in gevaar geweest en kunnen we spreken van een solide en verdiende overwinning! Volgende week de krachtmeting thuis tegen Steenwijker Boys.