SMILDE ’94  –  WACKER  0 – 5 !!!!

Trainer Theo van ’t Zand van Wacker moet toch wel met een tevreden gevoel naar huis zijn gereden afgelopen zondag. Ga maar na.

Aan het begin van dit seizoen stopte een aantal spelers (ongeveer 6 à 7 stuks), om uiteenlopende redenen, met het spelen in het 1e elftal. Trainer Van ’t Zand durfde het aan om zijn selectie aan te vullen met ongeveer 6 jeugdspelers, . die nog in het B of A elftal mogen spelen (dus 16, 17 en 18 jaar). Uiteraard komen deze spelers nog wel wat routine tekort, maar het is bewonderingswaardig hoe snel zij zich hebben aangepast. Afgelopen zondag in Smilde liepen 6 van deze spelers in het eerste elftal. En als je dan ook nog weet dat de gehele doelpuntenproductie op naam van deze jeugdspelers komt en de jeugdige keeper (17 jaar) zijn doel “schoon” hield,  dan ziet de toekomst voor Wacker er gezond uit!

Maar nu de wedstrijd. Wacker ging, na drie nederlagen op rij, toch wel met een klein beetje lood in de schoenen, naar Smilde ’94, dat nog geen wedstrijd had verloren. Doch het lood was al snel uit die schoenen verdwenen, want onze blauwwitten namen in Smilde meteen het heft in handen. Waren, technisch vooral,duidelijk de betere ploeg en  dat er voor de rust geen doelpunten werden gemaakt, lag aan het feit dat de combinaties soms nog wat te ver werden doorgevoerd.

Na de rust was het snel raak, toen de jeugdige Coen Snoeienbos met een werkelijk prachtig schot de 1 – 0 liet aantekenen.Daar wilde de eveneens jeugdige Tom Oudman niet bij achter blijven door nummer 2 “binnen te frommelen”. De van een langdurige blessure teruggekeerde Coen van Luin schoot nummer 3 binnen en ook Dennis Westerbeek wil niet achterblijven. Dus 4 – 0. Tot slot rondde Martijn Pekel, na een prachtige aanval van Wacker, dit doelpuntenfestijn af met nummer 5, daarbij het puntenaantal op 9 brengend.We zullen ver in de historie van Wacker moeten teruggaan, om te constateren dat men met een dergelijk jong elftal zo’n uitslag in een uitwedstrijd behaalde.

Er wachten Wacker nu twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Steenwijkerwold en Kraggenburg.