RAPTIM (COEVORDEN) – WACKER   0  –  2.

Bekervoetbal! Het “voorafje” aan de competitie,  die op 20 september van start gaat. Deze bekercompetitie wordt nu niet altijd erg enthousiast bij clubs en spelers ontvangen doch…………het is een mooie voorbereiding en past precies in de  voorbereiding op dat nieuwe seizoen.

Na de oefenwedstrijd van afgelopen week tegen Ruinen(met een prima 1e helft van Wacker) was men nu in de eerste ronde van de bekercompetitie gekoppeld aan RAPTIM in Coevorden. Het een klasse hoger spelende RAPTIM was voor onze jongens uit De Wijk een fijne tegenstander om te oefenen. Voor de rust wogen beide partijen goed tegen elkaar op en was er nauwelijks klasseverschil te constateren. Het was dat scheidsrechter Henk Mulder uit Vries (die overigens een prima wedstrijd floot)  een flinke overtreding op Dennis Westerbeek niet als strafschop wilde aanmerken, anders had Wacker voor de rust, al de leiding genomen. Nu bleef het tot de thee, ondanks werkelijk twee prachtige kansen van diezelfde Dennis Westerbeek (strandde op de keeper) en een van Rob van Luin( wiens schot op de deklat belandde) .

Na de thee werd RAPTIM toch wel iets sterker en het was aan een paar prachtige reddingen van   doelman Daan Dekker te danken, dat Wacker met de schrik vrij kwam. En toen die schrik eenmaal voorbij was, dacht Coen van Luin: “Ik moet die blauwwitte Coevordernaren maar eens even laten zien, hoe snel ik ben”! En dat is snel. Hij rende alles en iedereen voorbij en legde de 1-0 prachtig in het netje. En RAPTIM? Zij probeerden van alles en onder leiding van de prima keepende Daan Dekker hield de Wackerverdediging stand. Het werd voor de Coevordernaren nog erger, toen Dennis Westerbeek door de verdediging van RAPTIM slalomde en op tijd afgaf aan Coen van Luin. En die week inmiddels wel hoe je moet scoren! 0 – 2.  Toch wel een verrassende uitslag en eentje die laat zien dat trainer Theo van ’t Zand zijn selectie er goed bij heeft staan.

Zondag a.s., opnieuw voor de beker, een thuiswedstrijd tegen v.v. HAVELTE.

jan Tijink