R.K.O.  =  V.V. WACKER  2 – 7

De competitieleider van de K.N.V.B moet, wat het weer betreft ,wel onder een gelukkig gesternte geboren zijn, want, hoewel het op de kalender nog hartje winter is, kon er ook zondag j.l., 26 januari, veelal gevoetbald worden. Wel moest het publiek de lange onderbroek en de handschoenen uit de kast halen, maar…………..dan heb je ook wat!!

Onze blauwwitten van Wacker moesten deze zondag de verre busreis naar Rutten in de N.O. polder maken, om daar de v,.v. R.K.O.  (“Rutten Komt Op”) te bestrijden.

Na het succesvolle optreden van vorige week,had trainer Theo van ’t Zand het aangedurfd, om de 40 jarige (!!!) Remco Stadman toch maar weer in de spits van de aanval te posteren. En opnieuw liet Remco zien, dat je het voetballen nooit verleert!! Een tikkie naar rechts, een tikkie naar links en altijd  heel doelmatig.

Wacker begon erg sterk en na 8 minuten was de mee naar voren gekomen Stefan Pouwels, koppend succesvol, door een goed genomen corner van Mart Spijkerman prachtig binnen te koppen.  R.K.O. wist zich echter onder de  Wackerdruk uit te spelen en zowaar lag in de 25ste minuut de gelijkmaker  achter de deze middag foutloos keepende Daan Dekker. Wacker nam opnieuw de leiding toen aanvoerder Edwin Dekker een penalty mocht nemen. Hij heeft ze in  het verleden wel eens beter ingeschoten, doch…..het was wel 2 – 1. Even later kreeg ook R.K.O., van de overigens goed fluitende scheidsrechter Jan Hoorn uit Zuidwolde, een penalty toegewezen. Daan was kansloos!! Ruststand dus 2 – 2.

Na de rust lieten de gebroeders Van Luin in de 60ste minuut zien, waarom ze broers zijn: Om elkaar te laten scoren!! Koen geeft de fraaie voorzet en Rob  schiet het leder evenzo fraai binnen!! 3 -2 voor Wacker. En een minuut later weer zo’n fraaie voorzet en daar weet dan Remco Stadman wel raad mee! 4 – 2 voor Wacker! Remco wordt onder luid applaus van de trouwe Wackersupporters, gewisseld voor Joost van der Weide. En als dan Dennis Westerbeek met een kop/schouderbal 5 – 2 scoort,  lijkt het een gelopen koers voor Wacker. Daar denken Rob van Luin en Joost van der Weide echter anders over, want uit een  prachtige aanval laat Rob  Joost koppend scorend. 6 – 2.

R.K.O. krijgt de kans om nog iets aan de score te doen, doch keeper Daan laat zien dat hij deze middag  moeilijk te passeren is. Met een prachtige duik wordt het bruine monster naast het doel geduwd. Aanvoerder Edwin Dekker vindt dat hij bij dit doelpuntenfestijn niet achter kan blijven en hij schiet in de allerlaatste minuut, uit een strafschop, de 7 – 2 binnen. Een sportieve wedstrijd met een mooie uitslag voor Wacker. Volgende week speelt Wacker thuis tegen Smilde ’94.