Oranje Zwart 2 – Wacker 3

Zondagochtend 2 december 2018.

De weermannen voorspelden niet al te best weer voor deze zondag, en dat kwam helaas ook uit dit maal. Na een boel geregel van onze leider S.vB. hadden we weer een goed team met fitte knapen op de been. 13 mannen moesten het klusje klaren in Wanneperveen. Ze stonden niet zo hoog, dus dat moest wel goed komen…..

We waren vol goede moed vertrokken naar Wanneperveen (we moesten eerst nog even snel langs huize R. Stadman voor wat blarenpleisters) en er stond eigenlijk niets in de weg voor een goede en mooie pot voetbal. Na een vlug bakkie koffie maar omkleden…… HUH!?!? Waar is de kleding??? Is er g*^%#% Geen kledingtas mee??? Na een boel getelefoneer met andere voetbalvelden (Jan Bouwman had de tas, maar was met het 2e mee en was vergeten de tas af te geven) was de kledingtas terecht. Good old Juul wilde toch al komen kijken en stelt voor de tas te willen ophalen.. perfect! Onze dank nog daarvoor Kuif!

Ongeveer 40 minuten later dan gepland start de wedstrijd dan eindelijk. Het verschil in leeftijd en fitheid was duidelijk zichtbaar en Wacker bleef overal te laat (dat kwam door die kledingtas). Helaas door wat foutjes uit de verdediging stonden we in een mum van tijd met 2-0 achter. Het uitblijven van goede passing en sterk positiespel maakte deze wedstrijd erg onaantrekkelijk. Desondanks wist Remco er nog op de valreep 2-1 van te maken vlak voor rust.

Eindelijk thee…

In de rust werd iedereen opgepept en na wat tactische wissels moesten de 3 punten eigenlijk wel mee naar de Wijk.. Daar dacht scheidsrechter S. Bakker uit Wanneperveen wel wat anders over! De leidsman had een behoorlijk uitgesproken mening en zou die ook laten gelden deze wedstrijd. Helaas voor de wedstrijd, spelers en supporters was deze nu helemaal gespeeld. Wacker mocht hier niet winnen vandaag en na een verkeerde inschatting van onze laatste man.. 3-1. De wedstrijd leek even te escaleren maar is alsnog volledig uitgespeeld. Henry moest de laatste 8 minuten naar de kant met geel, dus de volgende wedstrijd heeft hij nog 2 minuten te gaan.

Desondanks een onvergetelijke zondagochtend gehad met mooie anekdotes (Dennis, Joeri en Henry) en een vliegende terugreis.

Laten we hopen dat Wacker 3 de motivatie kan behouden na deze (zoveelste) nederlaag en er als team nog een onvergetelijk seizoen van gaat maken. We kunnen het wel namelijk!