(Oefen) Wedstrijdverslag Wacker – USV

Hè, hè, eindelijk was het weer zover!!!

En dan zou je denken dat heel wat supporters van Wacker het prima bespeelbare veld  zouden omzomen om het 1e elftal te zien spelen in een vriendschappelijk duel tegen het Nieuwleusense U.S.V

Niets daarvan!!! Hooguit 10 Wijker bezoekers tegen een flinke schare supporters uit Nieuwleusen.

Een interessant detail was dat de nieuwe trainer van Wacker, Theo van ’t Zand, zijn “oude” club tegen zijn   nieuwe zag spelen.

Uiteraard is het te vroeg om conclusies aan de wedstrijd te verbinden.  Wacker miste nog 7 à  8 potentiële 1e elftal spelers. doch een voordeel voor de nieuwe trainer is dan, dat hij inzicht in de mogelijkheden van zijn selectie krijgt.

U.S.V. daarentegen was (volgens de inlichtingen die we kregen) competitie-klaar. En dat was ook duidelijk zichtbaar! U.S.V. was met name technisch wat vaardiger, terwijl Wacker er een flinke portie enthousiasme tegen aan gooide. Een goed keepende Henrie Knipmeier wist tot de 43e minuut zijn doel schoon te houden, doch toen sloeg U.S.V., vlak voor de rust, nog twee keer toe.

Ook na de rust had U.S.V. een flink veldoverwicht, maar good-old Frank Johnsen (hij was zo’n tienjaar geleden ooit topscorer met 46(!!!)  doelpunten in één seizoen!) zag kans om, ondanks de grijze haartjes die bij hem zichtbaar beginnen te worden , met zijn traditionele snelheid de eer te redden.  1 – 2.

Dat U.S.V. met een derde doelpunt er nog 3 – 1 van maakte in deze nuttige oefenwedstrijd, is alleen maar belangrijk voor de statistiek.

Wacker gaat verder  met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met a.s. zondag 26 augustus een thuiswedstrijd te spelen tegen S.V. Zwolle. Daarna volgen nog vriendschappelijk thuiswedstrijden (op doordeweekse dagen) tegen V.V.A.K. (Kerkenveld) en de zaterdagafdeling van M.S.C. (Meppel) . Daarna komen er drie “bekerzondagen” en wel tegen “Zandpol”(uit) D.S.C. (thuis) en “Raptim”(uit).

En dan volgt (eindelijk!) de 1e competitiewedstrijd op zondag 23 september thuis tegen “Balkbrug””.

We kijken er naar uit!!