Nieuwjaarswedstrijd 35+ tegen vets 3

Openingswedstrijd nipt gewonnen door 35+
– Zondagmiddag 14:00 uur
– 7 graden met een koude bries
– 35+ (blauw wit) – Vets Wacker 3 (oranje)
– scheidsrechter A. Klomp

Als het fluitsignaal klinkt van de in het fel geel gestoken A. Klomp is het meteen duidelijk dat leeftijd hier geen rol speelt.
Het zijn de Vets die duidelijk het voortouw nemen tegen de geoliede machine 35+.
Dit resulteert dan ook in een snelle voorsprong in het voordeel van de Vets.
0-1 (F. Johannes)

Verbijstering langs de kant bij het kamp van 35+. De trommel stopte met dreunen de wisselspelers keken elkaar aan en benoemde dat het fijn was dat in ieder geval het ‘latje trap’ gewonnen was.
Was 35+ zo snel gebroken? Neen, de natuurlijke leider A. Ploeg (door ontbreken van M. Prent) van 35+ zette zijn ploeg neer en zorgde voor rust, heel veel rust aan de bal.
De passes kwamen aan en het begon beter en beter te draaien bij 35+. De Vets waren echter niet voor 1 gat te vangen over de grond was heel veel voor de verdedigers H. Platje, F. Johannes en natuurlijk good old S. Van Baalen (AKA: the beast)
Echter door de lucht was het de kopsterke S. Dekker die trefzeker was en diagonaal in wist te koppen en keeper J. Van der Laan kansloos liet en de 1-1 noteerde.
Meerdere doelpogingen volgden aan beide kanten echter bleef een doelpunt uit.
Een vlammend schot van R van Zutphen zorgde voor een siddering langs de kant en appelmoes in de handschoen van keeper van der Laan die er nog net aan zat.

In de 2de helft waren het wederom de Vets die het initiatief namen en de verdediging van 35+ in de problemen bracht door ze net een stap voor te zijn.
Hier zag je duidelijk wat El Falco bedoelde met: voetbal speel je met je hoofd want de bal is vlugger dan de benen.
Schoenmakers wist de 1-2 op het scorebord te noteren die, met een fabelachtige beweging en een hakje keeper J. Koeling passeerde.
Daarna ging het gas los bij de mannen van 35+. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker wederom S. Dekker die doel trof. (2-2)

Het einde van de wedstrijd naderde en de tijd begon te dringen voor beide teams die duidelijk niet gekomen waren om gewoon te ballen. Neen er moet gewoon gewonnen worden.
Wederom waren de Vets in de slotfase gevaarlijk edoch wist 35+ de wedstrijd over de streep te trekken met wederom een treffer van S. Dekker (3-2) die hiermee een hattrick noteerde.

De 3de helft was overigens duidelijk voor de Vets………
Voor alle leden en lezers een fantastisch 2019 gewenst!

Sportieve groet de reporter.