Kraker tussen VKW 3 en Wacker 3

Zondag 3 November stond de kraker tussen VKW 3 en wacker 3 op het programma.
​Na de nodige afmeldingen, kregen wij het toch voor elkaar om met voldoende mannen op pad te gaan.
Gezien ons spel van de afgelopen weken, hebben wij zelfs ‘oud’ bekenden Henry & Ferry weten te strikken die ons uitstekende spel van dit seizoen toch ook in levende lijven wilden aanschouwen.​
Een aantal meer spelers dan vooraf opgegeven stonden klaar in ‘knapman’ gehulde tenues.
Doormiddel van een tactisch wijziging, wist Jan pieter dit elftal klaar te stomen voor de strijd en zijn debuut als spits te maken.
Om 10:00 was het zover onder leiding van een zeer jonge scheidsrechter werd er afgetrapt.
Westerbork 3 begon de wedstrijd goed.​ Door gelijk veel loopvermogen toe te passen in hun spel, werd onze achterhoede onder druk gezet.
Een aantal snelle aanvallen werden prima gecorrigeerd door Joeri Huigen. ​ Die dit de gehele wedstrijd weet te vervolgen.
Langzaam kwam het sterke spel van wacker boven drijven. De eerste kans in de wedstrijd voor wacker kwam vanaf de rechterzijde.
Ferry Johannes wist door een prachtige steekbal de opkomende middenvelder Theo koster voor de goal te zetten.
Helaas stuitte Theo op een goed uitkomende keeper, waardoor Theo het spel voor korte tijd moest verlaten.​

Hierdoor ontstond er weer plek voor de lang afwezige/geblesseerde JP Boverhof op ons vertrouwde middenveld.
Door de befaamde loopacties van Ferry Johannes en het ijzersterke verdedigende werk van Henry Platje groeide het vertrouwen.
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, en er ontstonden ruimtes op het middenveld.​
Hier weten Rene van Zutphen en Jan Pieter ​ goed gebruik van te maken.​ Rene lanceert met 1 van zijn uitstekende passes Lars de boer.​
Helaas wist de (interim) spits de keeper niet te passeren.
​Doordat wij de kansen niet wisten te benutten bleef het jonge team van Westerbork hongerig naar een doelpunt.

Door een kleine inschattingsfout wisten zij hun rechterspits op snelheid te brengen. Deze snelheden zijn wij niet gewend op dit niveau waardoor dit resulteerde in een tegentreffer.​ Een prima voorzet kon niet goed verwerkt worden en een schot van VKW rolde​ tergend​ langzaam aan onze Oer voorbij. 1-0
Wacker liet het hoofd niet hangen en bleef toch goed combineren.
Een gevaarlijk schot vanaf de flanken als gevolg! De verdedigers van VKW stonden onder druk en weten de bal niet weg te werken.
Plots komt de bal voor Jeroen Koeling, die waarschijnlijk​ door de​ opkomende verjaardagsstress deze kans niet weet te verzilveren.

Na wat wijzigingen, om het snelle VKW de tweede helft tegenstand te bieden. Begonnen de ploegen aan de tweede helft.
VKW dat er zo nu en dan gevaarlijk uit kwam en Wacker dat het meeste balbezit had. Echt grote kansen leverde dit helaas niet op voor Wacker.​
​Wacker ging steeds geforceerder op zoek naar een tegentreffer. Een strijd die voor Jerry helaas snel eindigde, een vervelende botsing deed zijn uitstekende spel van ​ afgelopen weken vergeten. Waardoor hij vroegtijdig het spel moest verlaten.

​Naarmate de tweede helft vorderde was het VKW die de grootste kansen kreeg. ​ Een goed uitgevoerde counter bracht de snelle spitsen alleen voor Dennis.
Het was Dennis die als winnaar uit de onderlinge confrontatie kwam. Een zucht van opluchting steeg op van de bank toen ook deze uiteindelijk naast het doel verdween. Ondanks de sprint van Niels over 70 meter en het vele loopwerk van onze ploeg wist Wacker niet meer gevaarlijk te worden.
De organisatie verslapte, gelukkig wist Dennis nog een aantal doelpogingen te stoppen. De tactische wijzigingen brachten VKW niet meer in de problemen.

Deze groep houd ondanks deze pijnlijke nederlaag toch een sterk vertrouwen in de coachende motorrijder ‘ Steef Verbalen’ ​
Zondag staat de streekderby tegen ijhorst op het programma. Wie weet tot dan!!

Wist je dat:

• JP hielspoor heeft
  • Ferry en Henry gewoon weer bij Wacker 3 moeten komen
  • Er 1 speler in een lange broek speelde (nee niet de keeper)
  • Oer zijn auto heul snel is
  • Onze aanvoerder aankomende wedstrijd het verslag schrijft
  • Steef zijn motornavigatie niet werkt als deze in zijn jas zit
  • René van Zutphent moeite heeft zijn 🍌 te delen
  • Niels van der sluis al wel een voetbaltas van het gelijknamige transportbedrijf heeft.
  • Jan bouwman tegenwoordig veganist is, en dit de kramp in de tweede helft heeft veroorzaakt
  • Ruben via zijn werk probeert om aansluiting te krijgen