Komkommertijd in de voetbalwereld!!

“Wat muj toch wal die hiele lange sommer doen?” vroeg onlangs een verstokte supporter van Wacker zich af. Ik probeerde hem wat op te vrolijken door te zeggen, dat de Tour de France er aan komt, het W.K. voetbal in Rusland, het Wimbledon-tennistournooi in Londen enz. enz. Dat vond hij eigenlijk allemaal maar niks. “’t Is niet aans”mompelde hij in zichzelf en liep weg!

Eigenlijk voelde ik wel een beetje met hem mee en daarom zocht ik toch nog een paar wedstrijden in onze omgeving op, die er aan het eind van deze competitie 2017/2018, nog toe deden.

In de 1e plaats v.v. IJhorst (onze buren) dat in aanmerking kwam voor promotiewedstrijden naar de 4e klasse. Zij moesten het uitvechten met Gasselternijeveen, dat met 2 -1 te sterk bleek te zijn voor de oranjehemden uit IJhorst.Die mogen het  het volgend jaar weer proberen in de 5e klasse (Inmiddels is Gasslternijeveen vandaag, door een 4 -2 overwinning op BEW uit Vledder, wel gepromoveerd naar de 4e klasse).

Een ander wedstrijd die met promotie en degradatie te maken had was v.v. Ruinerwold tegen v.v. Dalen. Voor Ruinerwold stond degradatie naar de 3e klasse op het spel en voor Dalen promotie  naar de 2e klasse. Een wedstrijd dus met “druk op de ketel”. Dat was ook duidelijk te merken aan het niveau. Ruinerwold had even een overwicht in het begin, doch de ploeg uit Dalen kwam steeds beter in haar spel. Daarbij bleek dat deze ploeg over twee uitstekende, snelle buitenspelers beschikte. Geen wonder dat zij voor de rust op een 1 -0 voorsprong kwam. En hoewel Ruinerwold na  rust nog wel op gelijke hoogte kwam, trok Dalen uiteindelijk, verdiend, met 3-2 aan het langste eind. Ruinerwold achterlatend met een kater van degradatie naar de 3e klasse. Dalen zal nog in een beslissingswedstrijd tegen v.v. Emmeloord moeten uitmaken of het kan promoveren naar de 2e klasse.