IJhorst 2 – Wacker 3

Zondag morgen 09.30 uur verzamelen op de fiets bij de Molen/cafetaria Hendriks, na een uurtje extra dus gevoelsmatig 10.30 uur.

De Reest derby,
Was de manier van fietsen naar IJhorst een voorbode van de speelwijze, een lang gerekt lint, linies ver uit elkaar en Steef sleurend op kop.
Reestbrug was deels bevroren, het veld van IJhorst idem dito, misschien wel de eerste nachtvorst. Zou het een kille en zakelijk wedstrijd worden!

Remco had in overleg met de intimi een opstelling gemaakt, 17 fit mannen tot in het bot gemotiveerd met wie start je dan, Remco had als taak dit uit te vogelen, geheel naar verwachting stond er een prachtig team in het veld.
IJhorst had een gemiddelde leeftijd van plusminus de 27 jr, Wacker daarentegen met een gemiddelde leeftijd van 46,866667 jr, een verschil van 19,866667. Age does Not matter

Eerste minuten was het Wacker dat bepaalde met snelle passing en positiewisselingen.
Het was good old Dirkjan (speelde een topwedstrijd) die de scheids Henry Linthorst (met oranje sokken, niet partijdig) aan het werk zette 0-1 voor Wacker.
Communicatiefoutje in de achterste linie, we stonden erbij en keken ernaar, je kunt niet spreken van een kans maar hij zat wel…  1-1.
De ruimte was er wel maar de snelheid ontbrak bij enkele spelers, of dat leeftijd gerelateerd is , laat ik aan jullie over.
Maar door slim te combineren vanuit de middenlinie wisten we weer op voorsprong te komen, Melchior gaf een niet te missen kans aan Ruud (intikkertje), Henri Linthorst kon ze boekje weer tevoorschijn halen 1-2 voor Wacker.
De kansen voor meer waren zeker aanwezig, René kopt over na een prachtige voorzet van Ferry (kilometer vreter).
Steef vliegt met gestrekt been door de 16 meter, mist gelukkig tegenstander en bal en wist deze actie ook in de dode hoek van de scheids uit te voeren..pff
Henry die het zwaargewicht van IJhorst (Smilde) elimineert.
Net voor rust kreeg de steeds aan de buitenkant vrijstaande Theo het even op zijn heupen, na een prachtige actie binnen de 16 meter (poort zijn tegenstander) zet hij JP vrij voor de keeper 100% kans, ………..o ja JP kreeg een duwtje in zijn rug.

Tweede helft werd het team drastisch ververst, frankie, Remco, Hans, Peter, Joury (was nog niet optimaal fit)
Meer lopend vermogen in de voorste linie, 1-3 wordt gemaakt, wie o wie de schrijver was ff afgeleid, kat in het bakkie dachten we.
Remco alleen voor de keeper nadat hij eerst zijn tegen stander passeerde of hij er niet stond, 100% kans… en Frank altijd gevaarlijk maar zondag niet slagvaardig.
Zo waren er veel grote kansen.
Verdedigend stond het prima.. toch.. Plat was weer ouderwets opdreef met fantastisch reddingen, de jonkies hadden het moeilijk met Good-old Platje.
Een sporadische uitval van IJhorst doet Dennis misgrijpen, in het achteruit lopen/tuimelen   valt de bal net over zijn gestrekte arm achter hem in het doel 2-3. Niet veel later met een fantastisch afstandsschot (25 meter vanaf het doel) scoort Melchior de 2-4.

IJhorst moet iets terug doen en dat deden ze ook, in een korte periode krijgen ze twee penalty’s mee en deze worden ook keurig verzilverd waarbij moet worden opgemerkt in beide gevallen zat Dennis in de juiste hoek. 4-4
Eindstand in Reestderby 4-4
Gehaktballen + bier weer een prima afsluiter
Zondag tegen Ruinerwold wederom een derby