D.V.S.V.(Darp) –  WACKER  -0  –  6

Zo, de kop van de competitie 2019/2020 is er af. En dat begon met een uitwedstrijd voor onze mannen van Wacker naar D.V.S.V.in Darp.
Een pessimist in het Wackerkamp riep na afloop: “No muj niet te hard en te vrog juichen , want de competitie is nog lang”!!
Een optimist in het Wackerkamp riep  na afloop: “Wat een prachtig begin voor onze blauwwitten!! En dat met een elftal waar nogal wat spelers zijn weggevallen”!!!
Ik ben het eigenlijk met beide uitroepen wel eens. Natuurlijk is het bekende spreekwoord “De eerste pannekoeken zijn voor de kinder” ook misschien wel van toepassing.Maar feit is wel, dat trainer Theo van ’t Zand in de weken voor aanvang van de competitie, van de bij elkaar “gehusselde” selectie, met een flinke jeugdige inbreng, een behoorlijk draaiend team heeft gesmeed. Althans, dat leek vanmiddag heel duidelijk aanwezig.
Nou gebiedt de  eerlijkheid wel te zeggen, dat Wacker toch wel een paar stappen verder is dan het gepromoveerde D.V.S.V.

Aanvankelijk probeerden de roodzwarten uit Darp, door enthousiasme te  koppelen aan “lange halen”, in de pas te blijven, doch ze kregen steeds meer moeite met het technisch toch wel wat vaardiger en vooral snellere Wacker.
Er moest wel een doelpunt komen voor Wacker en dat kwam er ook! Van de jeugdige Tom Oudman,doch om dubieuze reden werd het, door de overigens prima fluitende scheidsrechter De Vries, op advies van de Darper grensrechter, afgekeurd.
Gelukkig maakte Joost van der Weide(hij krijgt zijn oude vorm weer te pakken!!) er met een prima kopbal echt 1 – 0  van.

Na de pauze was het allemaal al gauw bekeken. Onze Rob van Luin(wat is hij toch snel!!) schoot  in de 4e minuut de 2 – 0 binnen. Dat deed de deur bij D.V.S.V. helemaal dicht. Het wachten was op meer doelpunten van Wacker.
En die kwamen er! Eerst Joost met zijn tweede en Rob met zijn tweede en derde.  Dat Martijn Pekel nummer 6 in de touwen schoot was voor hem en het doelsaldo mooi!
Vermeldenswaard is ook,  dat de jeugdige (17  jaar)keeper Bart van der Laan aantoonde, uit het goede keepershout  gesneden te zijn! Rustig en betrouwbaar.

Zondag a.s. ontvangt Wacker buurman Havelte!
Jan Tijink

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.