(Beker) wedstrijd verslag Zandpol – Wacker

V.V. ZANDPOL  –  V.V. WACKER   1 -7.(!!)

Toen ik vanmiddag het uitermate slecht bespeelbare sportveld van de voetbalvereniging “Zandpol” afliep, zei een kennelijk verstokte supporters van “Zandpol”: :”Och, het is maar bekervoetbal”. Het gebruikte woordje “maar” was kennelijk bedoeld om de pijn  van de grote nederlaag  engiszins te verzachten . Het was namelijk 7 – 1 voor onze blauwwitten uit De Wijk geworden!!Natuurlijk was er een klasse verschil, “Zandpol” s[eelt namelijk in de 5e klasse, maar het was toch ook de verdienste van Wacker om dit verschil in cijfers uit te drukken.Meteen vanaf de aftrap(die  zo langzamerhand  traditiegetrouw maar weer eens te laat begon!!) was al te zien dat onze Wijker jongens toch wel iets meer voetbagage bij zich hadden dan de  mannen van de thuisclub. Na wat gemiste kansen (o.a. een dot van een kans van Mike Hooijer)was het aanvoerder Edwin Dekker die het goede voorbeeld gaf , door in de 25e minuut, met een afstandsschot de 1 -0 op het scorebord te brengen.

4 minuten later was het duel eigenlijk al gelopen, toen Mark Kramer met een “schamschot” de 2 – 0 liet aantekenen.

Even hou je dan na de rust je hart vast, als de aanvoerder Stefan Knuppe van de thuisclub (een prima speler trouwens) de stand op 2 – 1 brengt. Maar kijk, dan staat altijd die ijverige aanvoerder Edwin Dekker op , om alle ongerustheid in de Wacker harten weg te nemen,  door de stand op 1 – 3 te brengen. “Kat in ’t bakkie dus” . Daarna brengt Rob van Luin, in 56e minuut, in nauwe samenwerking met de snelle Ruben Roescher, de stand op 4 – 1 , Mark Kramer doet in de 72e minuut een flinke duit in het zakje door met een schitterend schot de 5 -1 te laten aantekenen, terwijl verdediger Niels Kloeze even later door de gehele verdediging van “Zandpol” stoomt, de bal op tijd afgeeft aan Ruben Roescher, die er 6 – 1 van maakt. Aanvoerder Edwin Dekker wilde niet alleen dit doelpuintenfestival openen, doch hij nam ook de sluitingsceremonie voor zijn rekening! 7 – 1 voor Wacker en niet eens geflatteerd!!

Dinsdagavond a.s, speelt Wacker, op eigen veld, om 19.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen de zaterdagafdeling van M.S.C. ui Meppel.

En dan volgt zondag 9 september de volgende bekerwedstrijd (thuis) tegen 4e klasser D.S.C. (Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie) .