(Beker) wedstrijd verslag Wacker – DSC ’65

WACKER – D.S.C ‘65  3 – 1

Na de daverende uitoverwinning van vorige week tegen “ZANDPOL” (7 – 1) voor onze blauwwitten, vervolgde Wacker vandaag haar bekercompetitie met een thuiswedstrijd tegen D.S.C. ’65. Deze letters staan voor Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie (een 4e klasser uit Z.O. Drenthe). Zij hadden hun 1e wedstrijd met 0 – 1 verloren van het Coevorder “RAPTIM”.

Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Bijkerk uit Steenwijk, werd het voor beide ploegen een uitstekend “ oefenpotje” voor aanvang van de competitie 2018/2019. Hoewel “WACKER”  na een aantal oefenwedstrijden nog steeds niet op oorlogssterkte is, zijn er toch voor trainer Theo van ’t Zand wel enkele lichtpuntjes in deze selectie te vinden. Martijn Pekel b.v. speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd en keeper Daan Dekker  lijkt, met de rust die hij nu uitstraalt,  weer op de goede weg.

“WACKER” vond echter bij D.S.C. een pittige tegenstander, zodat men de mouwen flink op moest stropen. In de 11e minuut nam Martijn Pekel een corner op voortreffelijke wijze en aanvoerder Edwin Dekker kon de 1 – 0 binnenkoppen.

Toen scheidsrechter Bijkerk een overtreding van een D.S.C.-speler niet bestrafte, ging Koen Dekker voor eigen rechter spelen door een speler van D.S.C binnen het strafgebied “onderuit te schoffelen”. Een terechte strafschop, genomen door Jasper Bunskoek, bracht de stand van 1 – 1 op het scorebord.

Dat werd ook de ruststand. In de 53e minuut maakte Mark Kramer een prachtig doelpunt (waarbij wel een beetje geluk kwam kijken!!) 2 – 1 voor Wacker. Dat het daarna nog, door een eigen doelpunt van de groenwitten uit Dalerveen, 3 – 1 voor Wacker werd, kan misschien nog voor het doelsaldo van belang zijn.

Volgende week zondag de laatste bekerwedstrijd voor Wacker in en tegen “RAPTIM” in Coevorden.

En de zondag daarop (23 september dus) de 1e competitiewedstrijd (in De Wijk)tegen BALKBRUG.