Wedstrijdverslag Wacker-Balkbrug

WIE HAD DAT GEDACHT????

Wie had dat gedacht, dat  het in de 4e klasse E van het district Noord, met de laatste competitiezondag (volgende week) in zicht, nog zo spannend zou worden? Zowel voor het kampioenschap als voor de degradatie.

Kampioen in deze klasse wordt of Veno (met 3 punten voorsprong) of Oldeholtpade. Zij spelen zondag niet tegen elkaar.

Voor Old Forward(15 punten) is het doek voor rechtstreekse degradatie bijna gevallen, doch je weet het in deze klasse maar nooit!!

Ruinen heeft waarschijnlijk de 3e periode en De Blesse, Steenwijk en  ons Wacker, zijn afhankelijk van de wedstrijden van zondag a.s. en voor Wacker betekent het in elk geval winnen bij BEW in Vledder(dat niet zo gemakkelijk zal worden, omdat de mannen uit Vledder ook nog een klein kansje hebben de dans te ontspringen). En dan maar afwachten op de andere uitslagen!!!!!!

O ja, er werd vandaag ook nog gespeeld tussen Wacker en Balkbrug, dat al helemaal vrij was van elke zorg. En bij Wacker was er ook niet het geloof, zoals hier boven omschreven. Het werd dan ook een wedstrijd van niet al te hoog niveau. De “lange ballen vroegthuis” theorie was van toepassing op deze wedstrijd. Gelukkig hebben we dan altijd nog good old  (en graag mee naar voren trekkende) Jurjan Lier die een gaatje weet te vinden in de verdediging van Balkbrug.

Uit een subliem genomen vrije schop van Mart Spijkerman kopte Jurjan Wacker naar een 1 – 0 voorsprong. (zie foto’s)

Na de thee sudderde de wedstrijd, onder leiding van de rustig en  prima fluitende jeugdige scheidsrechter Boorsma uit Assen, verder.

Aanvoerder Edwin Dekker vond dat er nu genoeg geploeterd was en hij scoorde zijn zoveelste doelpunt, daarmee de wedstrijd duidelijk op slotgooiend! Dat er door de verrassende uitslagen op de andere velden, toch nog flink werd nagekaart, moge duidelijk zijn. Dus alles wat Wacker een goed hart toedraagt, gaat zondag uiteraard naar Vledder, om dat kleine kansje dat er nog is op de nacompetitie, te verzilveren!!